onsdag, mars 07, 2012

Bunad til minstejenta.

Her er mitt neste store prosjekt.
Minstejenta skal konfirmeres i slutten av August og innen da bør denne være ferdig. Jeg har gledet meg til å begynne på den, men har liksom spart på den til jeg skal igang med nye kurer for å ha noe å kose meg med da. I går begynte jeg så smått å tråkle alle sømmerker og innsnitt.
Det er denne bunaden minstejenta har valgt. Bergensbunaden. Bunaden er kjøpt ferdig klippet, så da er det bare å brodere og sy den selv.
Da eldstejenta konfirmerte seg for 5 år siden sydde jeg vestlandsdrakten til henne. Skal bli spennende å sy en annen variant denne gang.
Vestlandsdrakten ble også kjøpt ferdig klippet. Det er stor forskjell i pakkene med de to draktene (Bergensbunaden er bunad) for der Vestlandsdrakten ble levert i en flott eske med god forklaring på alt, ble Bergensbunaden levert i en plastpose med alt stuet oppi og lite forklaringer.
Etter all tråkling begynte jeg så smått å brodere dette broderiet. Det er plassert på ryggen av vesten. Jeg rakk ikke å brodere mer enn de to nederste bladene før jeg måtte ut å gå tur med hundene. Gjett om det var fristene å hoppe over turen og brodere videre....
Her er fargene på broderiene. Synes de er så fine...

1 kommentar:

Bodil sa...

Så nydeleg bunad du skal sy. Eg og har sydd kystdrakt til mi dotter. Nydeleg plagg det og. God bedring :)