onsdag, mars 21, 2012

Ikke som planlagt...

Det er ikke alltid alt går helt som en planlegger. Det gjør det ikke her for øyeblikket hvertfall. Dvs det er ikke slik at jeg tror at jeg kan planlegge livet som jeg vil, men en tenker og tror og ønsker gjerne ting en likevel ikke er herre over. Det gjelder jo mye her i livet, men for meg så er det nok sykdommen som gir meg noen utfordringer av og til.
Jeg skrev jo om at jeg hadde fått et kraftig rykk i armen med en påfølgende skade i skulderen for noen innlegg siden. Siden de ikke klarte med sikkerhet å finne skaden så skulle jeg ta MR.
Det gjorde jeg på mandag, samme dag som jeg tok CT.
Tirsdag hadde jeg time hos overlegen som kunne fortelle at jeg har en svulst inni beinet i høyre arm. Dvs de ser jo ikke det da, men de ser at det er mye væske inni øvre del av beinet og det antar de er en svulst (kreftceller har mye væske i seg).
Jeg skal derfor igang med strålebehandling av beinet så snart det er ledig kapasitet.

Overlegen mente at det så bra ut og var gode prognoser fordi dette er inni beinet og ingen yttre strukturer er skadet. Når alt er strålet bort vil beinet klare å reparere seg selv. Utrolig hvordan vi er laget...

Når det gjelder lungene ser det fremdels veldig bra ut. Nå er det over 7 mnd siden siste kur og kreften er stabil fremdeles. Den største flekken har muligens vokst 1 - 2mm (det kreves 3mm for å si at en svulst/flekk har "vokst"), men det er det vanskelig å si sikkert fordi bildene blir tatt på litt ulike steder.
Og noen av de små flekkene har endatil krympet noe igjen. Og det viktigste er jo nettopp at lungene holder seg stabil for det er jo nettopp de jeg bruker til å puste med...

Her velger vi å tenke positivt og se fremover. En liten omkjøring for tiden, men det skal nok gå bra til slutt. Humøret er det ikke noe i veien med og heller ikke kreativiteten. Men for øyeblikket blir det mest på tankeplanet at kreativiteten blir utført.

Det er ikke så enkelt å utføre selv de dagligdagse ting med bare en arm, men det er utrolig hva en klarer når en bare tenker litt nytt.
Visste du forresten at når en har temmelig vondt i overarmen så blir det nesten umulig å bruke underarmen også? Det vet jeg, men nå har jeg funnet ut at ved å støtte albuen på noe stabilt så kan armen brukes likevel. Dermed blir det mye mer jeg kan gjøre likevel.
Så for tiden er posituren temmelig komisk når noe skal gjøres, men pytt pytt. Mange nye små muskler får brukt seg, og det er jo positivt, hehe.
I dag har f.eks min kjære satt ned symaskinen min på et lavt Ikea-bord slik at jeg kan prøve å få sydd litt. Da kan jeg nemlig hvile underarmen på låret og likevel bruke armen forsiktig. Strikkepinner klarer jeg ikke å bruke så her må det testes med andre ting så lenge. Eller så kommer jeg på en lur måte å løse det problemet på med tiden.

Planen fremover er strålebehandling på armen, og så 14 dager etter endt behandling blir det cellegift en stund for å prøve å stoppe den siste lille veksten i lungene.

Og hva får jeg så dagene til å gå med? Vel, i et hus blir man vel sjelden arbeidsledig. Og med en vond arm tar alt lengre tid så dagene går igrunnen like raskt som før. Strikketiden savner jeg virkelig, men jeg har kjøpt endel nye bøker som jeg bare såvidt har rukket å begynne på.

Nettet fungerer jo også som en flott strikke-erstatning. Listen over ting som jeg ønsker å strikke er blitt milelang, men det er jo bare morro. Får nok litt av en jobb den dagen jeg er klar til å starte på den...

En annen ting jeg endelig har fått gjort er å gjøre ferdig krydderhyllen min. Vi kjøpte den på Living for lenge siden, men jeg klarte ikke å bestemme meg for hvordan jeg skulle lage navnelappene. Dermed ble hyllen hengende tom, og krydderglassene tok opp plass i skapet.


Kryddernavnene er bare skrevet på små klistrelapper med en dårlig arm, så det får jeg fikse bedre senere.
Men alt i alt er jeg svært fornøyd med systemet. Nå ser jeg krydderne med en gang jeg trenger det, og slipper å flytte rundt på alle boksene inni et lite, overfyllt skap.
Glassene er kjøpt på Ikea og passet perfekt til hyllen. Hvert glass har også en klistrelapp på baksiden av glasset slik at ikke glassene blir forvekslet. Dumt å bytte om på kanel og kreolsk krydder f.eks... Kunne jo blitt en eplekake med sprut i det da, men neppe så populært.

11 kommentarer:

Charlotte sa...

Det er helt sant... Livet blir ikke alltid helt som man har tenkt. Du har også helt rett i at man må beholde humør og positive tanker, og du er heldig som har den ressursen i dag som får det til! Lykke til! Kommer innom en gang i blant for å følge med på hvordan det går med deg. Veldig kul krydderhylle :)

lise sa...

Auda, det var kjedelig. Jeg er så imponert over humøret ditt, det er det nok en del av oss som kunne ha godt å blitt smittet av.

God bedring!

kate sa...

Livet er ikke enkelt av og til, synes du begynner å få din del av nedturene nå. Vil bare gi det en stor og god virtuell klem og vet at du rir av denne stormen også.

Håper du snart er i stand til å bruke armen som du vil.

mimouna sa...

Fin og praktisk krydderhylle. :)

Ikke fullt så kjekt med armen, men det er joi alle fall bra at det ble oppdaget og behandlet såpass raskt. Imponert over alt du får til likevel, og at du alltid er like positiv.

LivM sa...

Uff da, du får jo alt på en gang da! Men humøret ditt er det jo ikke noe i veien med så da føler jeg på meg at det går veldig bra. Din positivitet er helt utrolig og jeg er sikker på at den hjelper deg.
Flott krydderhylle du har fått deg :-)

MayM sa...

Dette kunne du virkelig vært spart for hobbyvenn, men i det negative var det også masse positivt du har fått beskjed om. Denen stromen riri du av så viljesterk og positiv som du er. Masse klemmer til deg :-)

Linda sa...

Uff nett so du ikkje hadde nok. Kortid skal du få ein skikkeleg bratt opptur. Smilte litt for meg sjølv når eg såg for meg korleis du støtta armen for å gjere noko. Kjempe stor klem frå meg.

Bodil sa...

Det var ikkje noko kjekt. Imponert over at du er så poitiv, og over alt du får til. Sender deg gode tankar framover :)

Therese sa...

Livet blir aldri som man hadde tenkt, og noen av oss har nok lært at det er mer regelen enn unntaket.

Dagene dine går nok også opp og ned, men i bunnen har du en styrke som gjør deg godt.

Ønsker deg all mulig hell og lykke med dagene, behandlingen og uhumskhetene i kroppen.

Sender over en god klem!

StrikkePia sa...

Huff da, dette var litt av en omkjøring på veien. Synes du har fått mer enn nok nå!!
Nei livet blir ikke alltid slik vi hadde tenkt, da er det så uendelig viktig å prøve å se mulighetene i det man har, slik du gjør. Jeg synes du er veldig flink til å se det positivet i livet. <3<3<3

Tenker på deg og sender deg mange gode varme klemmer.<3<3<3

hobbyvenn sa...

Tusen takk alle sammen. Veldig godt med støtte og omtanke. Takk for at dere tar dere tid til å legge igjen en kommentar. God helg til alle sammen.