onsdag, mars 28, 2012

Strålende tider...

Da er jeg igang med stråling av skulder/arm. På mandag var første time. Jeg ble lagt på en benk og ble både røntget og fotografert før de gikk over til å tegne streker både her og der på arm og skulder. Dette er streker de skal bruke for å kunne stille inn stråleaperatet etter slik at jeg ligger helt likt hver gang. Strekene de har tegnet opp vil forsvinne etterhvert, så for å være sikker på at de er på rett sted ble det tatovert en prikk i hvert hjørne av strålefeltet. Må si jeg ble litt bekymret når de sa "...så bare tatoverer vi i grensesnittene sånn at vi har noe å måle etter". Tatoveres? Jeg? Har da aldri hatt noe behov for det jeg da... Men det hele var noe helt annet enn jeg trodde. Ganske enkelt noen bittesmå prikker i huden som hverken gjorde vondt eller er videre synlig. Eldstejentas kommentar var "høh, kunne de ikke tatovert noe fint når de først skulle gjøre det da. Blomster eller sommerfugler f.eks?"

Skulderen Og armen er fremdeles ganske vond. Men på mandag fikk jeg vite at jeg går med brudd i overarmen. Og når det ikke kan gipses så kommer jeg stadig borti det med bevegelser. Spesielt etter stråling er det ille. Det er fordi jeg da ligger flatt og skulder og arm kommer litt ut av vanlig stilling. P.g.a cellegiften jeg skal ha senere kan jeg ikke bruke noe videre med smertestillende heller, men jeg overlever helt fint. Når jeg sitter i ro går det helt fint for da finner jeg en stilling å hvile armen i som ikke gjør vondt. Om natten er det noe verre, men da tar jeg en Ibux så da sover jeg noen timer med den. Om 14 dager skal visst det hele være betraktelig bedre, og om 4 - 5 uker er armen restituert sier overlegen. Gleder meg til det!

Så dagene blir ikke så effektive kan en si, men de går temmelig raskt likevel. Husarbeid er vanskelig, men noe klarer jeg. Matlagingen tar bare lengre tid, men går igrunnen greit. Heldigvis har jeg flinke barn som hjelper når det trengs.

Strikketøyet savner jeg veldig, men bokstabelen her ved siden av stolen min er både høy og spennende. Både bøker til å lese samt noen hobbybøker. Strikkeboken er en grei grunnbok og egentlig ikke så mye nytt å finne, men strikkeabstinensene førte til at den ble med på lasset.


Arne og Carlos sin påskebok likte jeg godt.

Mye greit å finne i den, og spesielt harene kan jeg tenke meg å strikke, men det får bli til en annen påske...

Drømmehjerte av Cecilia Samartin har jeg såvidt begynt på, og den lover bra.

Anne Frank tenkte jeg vi kunne lese høyt i påsken muligens.

Alt i alt så er det slett ikke vanskelig å få tiden til å gå faktisk. Og siden jeg skal stråles hver dag utenom helger og helligdager så er det til tider faktisk travelt. Strålingen tar ca 15 min totalt, kun 2 minutter med stråling og resten er tilpassing på benken og av- og påkledning.

Se denne flotte pakken jeg har fått av hemmelig venn på Projo. Herlig garn, flotte stempler og stempelputer, samt deilige drops. Garnet skal bli sokker, og mønsteret tror jeg at jeg har klart. Det blir nok en god stund før jeg kan strikke enda, men desto mer gledelig når det skjer!

8 kommentarer:

MayM sa...

Delig garn du har fått...så fint du har kommet igang med strålingen. Det var da leit at det var brudd i armen også, Jammen har du nå fått nok synes jeg.. God bedring og masse varme tanker til deg.

Vibbedille sa...

Hadde ikkje du NOK om du ikkje skulle få mer! ER helt stum eg! Tenker ofte på deg og hvor sterk du er, beundrer deg virkelig! Mye å lære av hverandre alle sammen ;)
Håper virkelig du ror dette i land på en elegant måte og at du igjen er i gang med strikkepinnene igjen, men ser jo at du er flink å finne KOSE tid likevel ;)

Ønsker deg alt godt og sender mange gode vibber over til deg.

Ha en flott kveld om ikkje annet ;))

EN skikkelig go`klem fra Vibbedille ;))

Tesha sa...

Snakk om å være uheldig - dette kaller jeg en opphopning...
Du er knallgod til å vri ting til det positive, har du hørt om Polyanna???
Kjempe-trøste-klem!!!

mimouna sa...

At ting går strålende får jo en helt annen betydning her hos deg. Høres vondt ut med brudd, oppdaget de det først nå?

Fin bokstabel i alle fall, kjekt å få tid til å lese også. Merker at jeg leser mye mindre nå siden jeg alltid har et strikketøy mellom hendene. Du er flink til å tilpasse deg og finne noe som du kan gjøre uansett, en fantastisk innstilling. God bedring videre.

2ne sa...

Ja, litt av noen utfordringer du skal mestre i hverdagen. Ønsker deg riktig god bedring og lykke til framover........ Ønsker deg en riktig god helg.
Stooor klem

hobbyvenn sa...

Takk for koselige og oppmuntrende kommentarer.
Ja Mimouna, de oppdaget bruddet på mandag etter MR. Men det gjør heldigvis ikke mer vondt nå etter at jeg vet det er brudd, Hehe. Bare mer forståelig at det er vondt når de vrir og vender på armen for å få den i rett posisjon. De er forsiktig altså, men vondt er det. Jaja snart blir det bedre.

StrikkePia - Kristine sa...

Jeg vet ikke hva jeg kan si som kan muntre deg opp litt i en tøff hverdag, annet enn at jeg synes du er virkelig tøff!!! <3

Derfor sender jeg mange gode varme tanker. Tenker på deg hver dag, flere ganger om dagen!!! <3<3<3<3 KLEM

Smarie sa...

Du er nå den tøffeste og mest positiven damen jeg vet om :-) Men syntes nå at du ikke trenger flere utfordringer med kroppen din nå Hobbyvenn. Nå får du sørge for å få armen din frisk og rask igjen, så du kan ta fatt på strikkepinnene igjen. Kos deg med lesing og annen aktivitet så lenge. Ønsker deg en flott påske!
God bedring og masse varme tanker til deg !