tirsdag, mars 13, 2012

Endelig noe ferdig, og herlig middag!

Jammen er det endelig et ferdig strikkeprodukt å vise frem! Denne luen er strikket i uvenngarn. Det går ikke fort å få ferdig et produkt når den ene armen er fanget i fatle, men en omgang eller to klarer jeg i ny og ne. Vet ikke om det er så lurt, men strikkeabstinensen blir bedre av det hvertfall...
Luen er strikket i samme garn og farger som vottene jeg strikket tidligre. Egentlig ble det et ganske greit sett når det ble ferdig. Ennå har jeg noen gram igjen av det blå garnet, men alt det hvite er borte. Dusken måtte jeg derfor lage av 3 rester fra mitt eget garnlager på loftet. Det lyse grønne garnet har jeg også mer av, så kanskje jeg skulle strikket en hals? Får se etterhvert, men jeg prøver virkelig hardt å strikke minst mulig for å bli bedre i armen/skulderen så fort som mulig.
Minstejenta hadde fri fra skolen i går. Da gikk hun glipp av et populært fag, nemlig mat og helse. Men det var ikke noe problem, for siden jeg bare har en arm å bruke fant hun ut at hun ville lage middag. Dermed ble det Seiburgere. Seiburgerne hadde hun laget på skolen en gang før, så det gikk greit.
Dessert ble det også. Hun skrellte og delte opp 3 epler som hun kokte eplemos av. Julekjeks ble smadret i tusen biter (i en pose) og varmet på stekepannen med litt sukker. Så var det bare å piske litt krem og legge alt lagvis til herlige Tilslørte bondepiker. Desverre ingen bilder av det ferdige resultatet.
Minstejenta er stor tilhenger av "Mat fra bunnen", så jeg laget en gjærdeig til hamburgerbrød. Resten ordnet hun. Vi hadde brukt opp sesamfrøene, så det ble solsikkekjerner på toppen, men det smakte deilig uansett. Brødene er grove og passet perfekt til seiburgerne.
Ser det ikke herlig ut? Seiburgerne smakte virkelig godt. Disse blir nok laget flere ganger både til brød og til poteter.
Takk for herlig middag og dessert minstejenta, er nok redd det ikke blir siste gang...

11 kommentarer:

gyldenkron sa...

Jøss, så flink en jente du har. Hvor gammel er hun? Flott lue og votter. Passe på armen din nå, ikke overdrive

Bitt@mi sa...

For en herlig middag jenta laget i stand:) Og nå savner jeg jenta mi som er i USA, og som også pleide å trå til innimellom:)
Det hørtes vondt ut med den skuldra di. Håper det ordner seg med dager i ro, og du må være forsiktig med den. Denne armen skal du helst ha rørlig og frisk leeeenge, og når den er blitt det; da kan du strikke igjen. Men jeg kjenner til abstinensene...hihi:)
Ønsker deg og dine ei flott uke. Håper dere har vår? Vi har det ikke, det blåser og snør innimellom. Og jeg er værsyk:)
Klem!

mimouna sa...

Deilig middag. Og så flott at hun liker å lage til slikt. Jeg har prøvd å aktivisere tenåringen min på kjøkkenet, men det eneste hun er flink til er å rote, sukk. -"Mamma da, du VET jo at jeg HATER å lage mat." Jaja.

God bedring med skulderen, håper det blir bedre om ikke alt for lenge.

Guri sa...

Så flink hun er! Disse seiburgerne så bare helt nydelige ut! Oppskrift? Fiske, fiske... :)
Vottene og lua var fine!

LivM sa...

Så heldig du er som har så flinke kjøkkenhjelpere. Men så har du vel lært dem godt opp vil jeg tro. Skulle gjerne hatt oppskrift av deg, og lager du av fersk eller frossen sei?

MayM sa...

Så deilige seikaker hun har laget. Synes nesten jeg kjenner smaken gjennom bildet.

Ann Elisabeth sa...

Flott lue ja, som passet til de fine vottene :)
Vær forsiktig med armen din nå da... Du har bare en av den vet du, og de har dessverre ikke ny på apoteket ... hihi...

Så kjempegodt ut med seiburger og hjemmebakt burgerbrød - flink datter du har!

Klem fra meg!

Bodil sa...

Så flink jente du har, og for ein herleg middag :)

hobbyvenn sa...

Takk for koselige kommentarer. Minstejenta er 15 år. Barna har alltid vært med og laget mat når de vil. Og spesielt jentene har vært flinke til å delta på kjøkkenet. Det er først nå i det siste de har begynt å lage mat selv mens jeg er håndlanger.
Oppskrift på burgerne er lagt ut.

Sissel sa...

Så deilig med hjemmelagde seiburgere:) Så fint sett du har strikket. Du må passe på armen din, så du ikke må gå enda lengre med den i fatle.

Tesha sa...

Milde måne! Jeg er imponert!!! Men jeg er jo ikke egentlig overraska - jeg går ut fra at eplet ikke faller langt fra stammen, for å si det sånn!
Fortsatt god bedring, og fortsatt god helg!