onsdag, mars 07, 2012

Ikke mer bunad på en stund...

Jeg har lenge hatt vodt i høyre overarm og skulder, men regnet med at det var en senebetennelse som ville gå over med tiden slik den pleier. Og det hadde den nok også, hadde det ikke vært for i går....
Jeg gikk tur med hundene. Vi skulle gå i møte med minstejenta og minstemann som kom fra skolen. Siden jeg hadde vondt i høyrearmen holdt jeg Zita (eldstehunden) i den armen, og Millie i venstrearm. Zita går så rolig og kan stoppes med beskjed, mens Millie er som valper flest og hopper, svinser og løper glad og fornøyd så langt flexien rekker.
Da vi hadde gått ca 15 - 20 min gjorde Zita fra seg, og jeg plukket det opp i en pose slik en skal. For å kunne gjøre det måtte jeg flytte flexien til Millie også over i høyre hånd. Problemet var at da jeg stod bøyd og plukket opp etter Zita fikk Millie seg en raptusbye og la på sprang så langt båndet var, med et påfølgende kjemperykk i armen min. Det var utrolig vondt. Tårene sprutet og jeg klarte ikke å la være å stønne. Idet det skjedde så kjente jeg to knepp i armen. Heldigvis kom banrna like etterpå og fikk overtatt hundene.
Hjemturen var urimelig lang og vond (jeg hadde selvsagt gått fra både mobil og penger hjemme), men langt om lenge kom vi hjem. Da min kjære kom hjem ble det en kjapp tur på legevakten. Ja det var kjapt å komme seg ut hjemmefra altså, ventingen på legevakten vat slett ikke kjapp.
En koselig lege mente først at det kunne dreie seg om et brudd i skulderen, men etter tre bilder og konsultasjon med sykehuset kom de frem til at mest sannsynlig er en røket sene fra skulderen og ned mot albuen. Så da var det på med fatle og ordre om å holde armen i ro i 12 dager til neste kontroll. Ja åsså tygge smertestillende selvsagt. Foreløpig er det såpass vondt når jeg beveger armen at det å holde den i ro er selvsagt. Håper virkelig det bedrer seg snart, for nå er jo alt håndarbeid utelukket...

Eldstejenta kom hjem på besøk i dag og hun hadde med seg noen aldeles nydelige roser.
Har du sett noe så flott! Utrolig skjønne roser i rosa, beige og svak grønn. Heldige meg som har så herlig familie.
Nå får jeg bare finne noe fornuftig å bruke dagene til så lenge jeg er enarmet. Håndarbeid og bunad kan jeg jo bare glemme, men inspirasjon på nettet kan jeg jo kikke etter uansett f.eks. Og lese er jo greit, sjekke nye og gamle blogger, rydde litt i gamle blader fungerer jo også, så arbeidsledig blir jeg nok ikke.

14 kommentarer:

Mitt lille roterom sa...

Huff...så leit da..Stakkars deg!
Hørtes slett ikke godt ut....
Håper det blir bedre etterhvert.

Kos deg med blogglesing og inspirasjon. Mye å hente ute i den verden :)

Godbedringsklem sendes herved :)

LivM sa...

Så utrolig uheldig da, du har jo liksom nok fra før! Men er du flink og holder den i ro så leger det seg kanskje fort! Dobbelt ergerlig sidden du akkurat hadde begynt på bunaden også, men du får den nok ferdig når du bare kommer i gang, rask som du er! Riktig god bedring!

StrikkePia sa...

Jeg håper du kommer deg fort fort. Det der høres virkelig vondt ut!!! :-) Klemmer godt på. <3<3<3

2ne sa...

Så uheldig du er da.....
Ønsker deg riktig god bedring og håper armen leger seg fort. Lekre roser.
Stooor trøsteklem

Linda sa...

Uffa meg så uheldig du er. Håpar du kjem deg fort. God betring. Klem

ANNEPÅLANDET sa...

Neimen, huff, det var da utrolig ergelig!!! Det hørtes vondt ut.
Ønsker god - og rask - bedring og håper de verste smertene forter seg å gi seg. Sender en klem herfra

mimouna sa...

Auda, det der hørtes ikke godt ut. Får håpe det blir mye bedre i løpet av de 12 dagene da. Å ikke kunne strikke eller brodere er nå en ting, men det er jammen mye annet som blir utrolig tungvindt med bare en arm.

Hvis du har lyst på en kopp te og en prat så kan du jo ta en tur bortom. Uansett, god bedring. :)

Sissel sa...

Auuuuu!!!! Det der hørtes ikke godt ut i det hele tatt nei... Masse, masse god bedring med armen din! Bunaden du skal sy er kjempefin, så gleder meg til å se når du kommer videre og ikke har vondt i armen. God bedring og nyt synet av de flotte rosene:)

Siddis back home sa...

Oi, det hørtes ikke noe godt ut, håper du blir bedre snart! Ha en fin helg, bunaden venter til du blir bra..

Tesha sa...

Dette hørtes så vondt ut at det var rett før tårene spratt...
Noe så fortærende ergerlig, da! Huff og huff.
Jeg kan ikke annet enn å formane deg om å ta det med ro (som om du trenger det, forresten - går ut fra at smertene gir beskjed...)og gi deg en god digital trøsteklem!

Hilde sa...

God Bedring Mamma <3

MayM sa...

Uff, så uheldig du var. Får håpe det går seg til ganske raskt. God bedring til eg :-)

hobbyvenn sa...

Tusen takk for alle trøstens ord. Det går nok på fram her når det gjelder armen, men etter min mening kunne det godt gått raskere... Men jeg har det bra og jobber som best jeg kan med den venstre armen. Har jammen klart å strikke noen masker også, men det blir bare noen minutter av gangen.

Birkus sa...

Skumle saker. Ønsker deg masse god bedring, og håper armen leger seg fort.