søndag, juli 01, 2012

Fiskestim underveis.

 Husker du disse? Fiskefarsotten gikk gjennom forum og blogger fra 2006 og i noen år fremover. Veldig mange begynte på slike fisketepper. Og mange fullførte også, men også ganske mange falt av underveis.
Mitt teppe stoppet opp etter en god del fisk, men så fikk jeg et behov for å fullføre jobben og jammen ble teppet ferdig. Minstemann fikk teppet til rommet sitt på hytten og der passer det godt. Teppet ble utelukkende strikket av restegarn, så det ble fargerikt og fint.I helgen var vi på hytten, og jeg fikk akutt strikkeabstinenser om ettermiddagen. Siden jeg har prøvd å strikke både det ene og det andre uten hell prøvde jeg å kvele abstinensene med lesing. ingen vits. Det kriblet i fingrene og hodet klarte ikke konsentrere seg om hverken aviser eller blad. Jeg tok en runde i kisten jeg har garn, bare for å klemme litt på garnet.... Og fristelsen ble for stor. Så jeg tok med meg to nøster Hifa 2tråds garn og noen pinner.
Siden jeg vet at jeg ikke klarer å strikke ting som veier noe, så fant jeg ut at jeg ville prøve å strikke noe lite og lett. Da kom tanken på teppet på rommet til minstemann. Fisker er jo lette og små!


Etter en runde på nettet fant jeg oppskriften på fiskene og satte igang. Det gikk faktisk greit! Så to fisker ble strikket i går, og nesten to har jeg strikket i dag. Ikke så mye det altså, men nok til at abstinensene forsvinner og at det ikke blir vondt i armen etterpå.

De fiskene jeg har strikket til nå har jeg ingen planer med, de er bare en test. Men jeg skal ta en runde på loftet og kikke i garnet jeg har der. Tenker nok at både farge og garn blir byttet ut, men at fiskene vil bestå.

Og en annen ting som blir byttet ut er pinnene! Du verden så mye anderledes det var å strikke med metallpinner igjen. Men når abstinensene slår til for fullt er det ikke annet å gjøre enn å bruke de pinnene en har for hånden...

Teppet vil nok ta sin tid, men pytt, det gjør da ingenting...

6 kommentarer:

Ann Elisabeth sa...

Herlig at du fant ut noe som funket for armen din, så flott!!! Og om det tar tid eller ei, samme det, så lenge du har det bra og holder strikkeabstinensene under kontroll ;))
Husker disse fiskene gikk rundt i bloggene ja,... det var før "min tid".
Noen mulighet for at du kan gi meg en link til oppskriften eller noe annet "hint"?
Go'klem er sendt deg!

mimouna sa...

Strikke-abstinenser er ikke bra. Godt du fant noe å dempe dem med da. :)

Mitt teppe ble fiske-skjerf. Teppene mine ender ofte opp i den størrelsen, hihi. Men jeg er så rar at jeg klumholder på metallpinnene mine. Klarer ikke å strikke med noe annet, jeg ender alltid tilbake til de gode gamle.

Her regner vi visst snart vekk, håper det klarner opp igjen utover i uken. Vi vil ha sommer!

Linda sa...

Godt at du fekk litt tilfredstillelse. Må jammen vera godt med eit lite garnlager på hytta og .

Felisi sa...

Jeg husker fisketeppene ja, selv om jeg var blant dem som aldri fikk begynt... Flott teppe!

Sommertid sa...

Å ha abstinenser er ikke bare bare. Vet hvordan det til tider kan være, for noen ganger så streiker armen min også...
Flott med slike småprosjekter.
Kos deg videre med pinnene du !

Anna Therese sa...

Så fint :) Kos deg med å lage fisker hehe :) Ha en fin kveld videre!