torsdag, juli 19, 2012

Mest rødt her i dag..

 Hvert år pleier vi å kjøpe noen kasser med Jordbær. Rørte jordbær er herlig på brødmat, i fruktsalat og som dessert. I år har vi ikke vært så imponert over hverken kvalitet eller pris. Endelig i dag fant vi flotte bær og en type vi liker veldig godt.
 Dette er Corona, og de bærene smaker godt, tåler godt å fryse og er herlig å hente opp til en koselig søndagsfrokost en vintermorgen. Tenk deg surt og kaldt ute, stearinlys, varme rundstykker, nytrukket kaffe og rørte jordbær som smaker sommer...
Jeg pleier å røre bærene i mikseren med litt sukker (Corona er så søte og milde i seg selv at det er lite sukker som trengs) og litt frysepulver. Rett over i fryseembalasje og i frysen. Av to kasser jordbær blir det mange gode sommergleder utover året.
 Noe annet som er rødt er vannmelon. Det herlig i salat, ikke bare som en frukt.
Her er dagens middag. Panert torsk, ovnsbakte poteter og en herlig salat. Salaten består av flere røde ting: vannmelon, paprika og gode norske tomater. I tillegg er det isbergsalat, sukkererter, agurk og en nesten glemt grønsak, nemlig nepe. Den er utrolig god i salater, men også utmerket i en stuing.

1 kommentar:

mimouna sa...

Det så godt ut. Har nesten ikke spist jordbær i år, de som selges på butikken ser ikke spesielt fristende ut. Men disse var flotte!