fredag, august 10, 2012

Aktive dager både inne og ute.


 Her går dagene fort. De fylles med vanlige aktiviteter som hus og hjem, men også håndarbeid. For øyeblikket syr jeg nye gardiner til minstemann. Han er stor tilhenger av Manchester United så nå blir de blå Cars-gardinene byttet ut med røde og sorte ManU gardiner. Stoffet har mønsteret på tvers av lengden så med en stoffbrdde blir gardinene bare 150cm lange. Dette blir for kort i forhold til vinduene så jeg må skjøte med sort stoff. Det gjør ikke noe igrunnen for jeg forer gardinene med sort uansett for å få de lystette. Satser på at det er nok stoff til en pute og noe annet lite også, men det får tiden vise. Bilder kommer senere.
Dorthe-genseren vokser stadig. Nå er det bare siste halvdel av forstykket igjen..

En annen ting som gjør dagene aktive og gode, er bærplukking i hagen. Vi planter noen få busker med bringebær for et par år siden, og i år har de virkelig båret rikelig med bær. Vet ikke hvor mange kilo vi har plukket inn, men det meste er blitt rørt og har havnet i frysen. Jaja, utenom alt det vi har kost oss med på brødskivene da..
 Buskene bærer rikelig så her er det bare å finne bøtte eller skål og plukke.
 En annen som koser seg med bringebærene er Millie. Hun spiser galant fra skålen vi plukker, men heldigvis forsyner hun seg fra buskene også. Det er ikke de store mengdene hun spiser da, men det er litt morsomt når hun står og sikter seg ut et bær eller to.
Rips har vi også plukket. Der er det faktisk minstemann som har vært den flinkeste. Han plukker med hams og så fryser vi de. Når vi har fått inn alle bærene koker jeg saft av de, men det er greit å vente til alle bærene er plukket inn. Da blander jeg ripsen med solbær. Det gir en herlig smak. Det tar sin tid å koke saft "på gamlemåten", men det er absolutt den beste saften etter vår mening.

2 kommentarer:

sol sa...

Mmmm, bringebær er godt!

Liv-Toril sa...

Koselige aktiviteter.