torsdag, juli 17, 2008

Kopptue med Stjernemasker.

Jeg tenkte jeg skulle legge ut en beskrivelse av hvordan en strikker stjernemasker, men så kom jeg på at det hadde jeg allerede gjort... Så klikker du på oktober 2006 i arkivet, så finner du beskrivelsen der. Egentlig ganske enkelt og ikke så tidkrevende heller når du har fått det inn i hendene. Det kan være lurt å strikke litt løst i begynnelsen...

Kopptuen strikket jeg slik: Legg opp 54 masker på pinne 3,5. Strikk 6 pinner rett, og så begynner du på stjernemønsteret (bilder over hvordan de strikkes i arkivet oktober 06) over de midterste 46maskene, mens de 4 ytterste maskene i hver side blir strikket rett på alle pinnene.

Pinne 1: Strikk rett over alle maskene. (rettsiden)
Pinne 2: Strikk rett over de 4 første og siste maskene, vrangt over de 46 maskene i mellom.
Pinne 3: Nå starter du med stjernemaskene etter de 4 ytterste maskene: 3masker strikkes sammen til en, men uten å slippe ned maskene. Lag et kast på pinnen (nå har du to nye masker av de tre du strikket sammen) og strikk gjennom de tre maskene en gang til (nå har du laget tre nye masker av de tre du strikket sammen). Strikk en maske rett, og så lager du en ny stjernemaske, så en rett, så stjernemaske....... avslutt med en stjernemaske før de 4 siste maskene som strikkes rett.
Pinne 4: Strikk rett over de 4 første og siste maskene på pinnen, og vrangt over de andre.
Pinne 5: Rett over de 4 første og siste maskene på pinnen. Strikk 2 rett og så stjernemaske over de 3 neste maskene, 1 rettmaske, stjernemaske, 1 rett.... avslutt med 2 rett før de siste 4 maskene i rillestrikk.
Pinne 6: Strikkes som pinne 4.

Fortsett slik til du har fått duken så stor som du ønsker. Avslutt med 6 pinner rillestrikk.

Clots with Stars: Look at oktober 2006 on this blog to see how I make the stars.

4 kommentarer:

Monai sa...

Tusen takk for at du deler oppskriften med oss.Jeg har nå lagret de,for dette må jeg prøve.

Frk.Badegakk sa...

Takk for oppskriften. Skal notere meg den til neste gang jeg var kopptue dilla. Er ei stund siden nå, så den kommer nok tilbake ganske snart;)

dorthe sa...

Dette stjerne mønster må prøves:)
Kan jo bruke dette mønster til mye. Takker så mye for at du vil dele

hobbyvenn sa...

Bare koselig. Skal bli spennende å se hva dere lager i stjernemaske-mønsteret. Lykke til!