fredag, august 14, 2009

Superkake.


Lyst på noe godt til helgen?
Denne kaken er helt super. Den kan varieres på utallige måter alt etter hva en tilsetter.
Utgangspunktet er slik:
2 egg
2 dl sukker piskes til eggedosis.
-
160g hvetemel siktes sammen med
2 ts vaniljesukker og
2 ts bakepulver og haes oppi eggedosisen sammen med
50 g smeltet smør
1 dl væske. (melk, vann, kaffe + melk, fruktjuice...)
Da er det bare å rydde i skaper og tilsette det en har. F.eks:
-Revet skall og saft av 1/2 sitron eller appelsin, eller
-3 ss kakao og 1ss vaniljesukker, eller
-1 ts av både kanel, kardemomme, nellik og ingefær, eller
-1/2 plate kokesjokolade i små biter, eller
-Litt frukt og/eller bær stukket ned i røren.
Helles i kakeform 24 - 26cm og stekes på 175grader i ca 40 min.
På toppen kan du ha en glasur med f.eks litt sjokoladestrø eller bare litt melisdryss.
Lykke til, og GOD HELG!

6 kommentarer:

Hanne sa...

Tusen takk for oppskrift! Så morsomt å tenke på at en kake kan varieres så mye, med "enkle midler". Høres veldig godt ut, alt du ramser opp.
God helg!

hobbyvenn sa...

Ja denne er faktisk helt trygg for oss som ikke er noe god til å få til kaker. Jeg kan lage gjærbakst uten problemer, men kaker blir ofte litt mislykket, men ikke denne.

Kristin Helene sa...

Tusen takk for oppskrifta, den skal jeg prøve i helga :)

Lina sa...

Hvor stor form?
Skal den stekes midt i ovnen? Hvor lenge og hvor mange grader?
Det står bare væske... melk? vann?

Lyst til å prøve :)

dorthe sa...

Sokkerne er jeg imponert over og kaka ser jo bare lekker ut:) Den må vist prøves engang. Takker for oppskriften:) Ha en riktig fin helg:)

hobbyvenn sa...

Vanlig kakeform 24 - 26cm. 175 grader i ca 40 minutter.
Væske kan du velge selv, melk,kaffe + melk, vann, appelsin- eller sitronsaft... Det er det som er så greit med denne kaken, den kan varieres i det uendelige...
Beklager at jeg glemte det. Lykke til!