tirsdag, september 08, 2009

Selvfarget garn.


En av de tingene jeg fikk inspirasjon til å få unne da jeg ryddet, var farging av garn. Jeg har en kveil på ca 2,5 kg hvit Sisu som bare ventet på litt farge. Ja, ikke en farge på alt altså. Kveilen er så stor at det er umulig å få den inn på et hespetre. Dermed ble den hengt over en stolrygg og tatt inn på hespetreet derfra. Jeg laget 4 hesper på ca 100g pr hespe.


Så fant jeg frem noen poser med Kool Aid som jeg fikk av hemmelig venn en gang for lenge siden, og blandet hver pose med litt varmt vann.


Garnet ble lagt i bløt en liten stund i varmt vann.
Deretter ble hespen lagt ut på en plastsekk og dryppet med fargen. Jeg brukte 3 farger.
Den blå fargen ble farget direkte i en mikrosikker skål. Så ble hespene "kokt" i mikroen 2 minutter, så hvile 2 min, så "koking" 2 min, hvile 2 min og så "koking" 2 min til.
Deretter var det opp i vasken med litt eddik i vannet og skylles. Så vasket jeg garnet forsiktig i Milo, før det ble skyllt i varmt vann igjen.

Dette ble resultatet. Det hele var både enklere og kjappere enn jeg hadde regnet med igrunnen. De tre røde/rosa hespene er farget med Kool Aid. Den blå er farget med vanlig stofftrykkfarge. Måtte bare teste det i samme slengen...

Nå er det bare å vente på at garnet skal bli tørt slik at jeg kan teste det ut på pinnene. Er veldig spent på hvordan det vil farge sokkene. Jeg er ikke så glad i alt for fargeprakende flerfargede garn, så dette er nokså moderat i forholdt til mange av de ferdigfargede nøstene da.
8 kommentarer:

amylin sa...

Så utrolig fine farger! Har noen poser med Kool Aid, men har fortsatt tilgode å prøve og farge garn.

MayM sa...

Så spennende da. Gleder meg til å se reultatet ferdig strikket også :)

Annette sa...

Så fint garnet ditt ble... Jeg har også prøvd å farge me Cool Aid, knalle farger og så blir det lukten så godt:o)

Wenche/chawo sa...

Så flott garnet ditt ble.

Helen Brekke sa...

Så gøy å farge sitt eiga garn!

hobbyvenn sa...

Ja det var virkelig gøy å farge garnet. Og det mest overaskende var jo at det var så lite søl og kliss med det. Dessuten gikk det mye raskere enn jeg hadde ventet.

Dati sa...

Woow så flotte farger, dette har eg aldri gjort. Såg veldig spennende ut.... trur eg skulle ha vore ein tur til deg når du gjorde detta. Kvar har du fått tak i så stor kveil med garn???

hobbyvenn sa...

Den store kveilen med Sisu kjøpte jeg på Sandnes ullvare i mai. Der har de avogtil noen slike store poser med garn. Jeg kjøpte en like stor kveil med roda alpakka...