torsdag, februar 03, 2011

Effektiv for tiden visst...
Strikkingen går unna som bare det. Nå er jeg ferdig med begge ermene til Mariusgenseren. Knit Picks pinner og Ulla passer perfekt sammen. Garnet bare glir glatt og godt over pinnene. Herlig.


Nå begynner den langdryge bolen med et langt stykke ensfarget. Ikke det kjekkeste jeg vet akkurat, men det er jo greit tv-strikk da.


Inspirert av "Hobbybok-alongen" på Projo har jeg bestemt meg for å la meg inspirere av kokebøkene mine når jeg lager ukeplanene for middagene. Dette blir februars inspirasjonsbøker. J. Olivers kokebok er jeg ikke så veldig glad i. Synes det er lite som fenger der. En og annen basisoppskrift, men ellers lite å finne etter vår smak. Vet han har mange flere kokebøker og at flere av de andre er bedre.


Kjøkkenkalenderen 1986 er jeg veldig glad i. Dette er en kokebokserie jeg abonerte på da vi var nokså nygifte og de bøkene brukes mye. Både disse årskalenderne og de andre bøkene i serien.


Årskalenderne (har 4 slike) tar for seg matforslag hver dag hele året. Mye variert og med oppskrifter på mange av rettene.
I tillegg er det emner innimellom, og bakerst i boken. Her finner en oppskrifter på både bakst, drikker, middag inndelt etter type og desserter. Veldig anvendelig.
Dermed er middagsplanene lagt for de neste 14 dagene, og handlelister skrevet opp. Greit når jobben er gjort, men det tar faktisk ikke så lang tid. Og det greieste er at maten blir mer variert og fornuftig når en setter opp slike planer. Og matvarer fra frysen blir brukt...

7 kommentarer:

Tebasile sa...

Så flink du er som planlegger middager.
Ønsker deg en fin dag.

Wenche/chawo sa...

Skal si det går unna med strikkingen av genseren.Og middags planlegging din er vel noe jeg burde lære av.

MayM sa...

Det er virkelig kjekt å ha ukesmenyer. Er ikke så flink selv,men vi har det hos Morten. Tor jeg må starte med det for å få brukt innholdet i fryserene.Så fine ermer du har strikket. Bolen er noe herk, men er som du sier fin Tv-strikk.

Tante Grusom's Manier sa...

hei på deg vennen.Flott strikket den Mariusen.Du er kjapp med pinnene dine har du motor.Det med kokebøker var genielt da hadde jeg hatt en større familie hadde jeg adoptert ideen din.

shygirl sa...

Den genseren går sikkert unna på null komma niks, blir sikkert flott. :)
Middagsplanlegging er kjempekjekt, gjør det ofte selv men ikke hele tide. Den gamle boken med oppskrifter kan jeg bare tenke meg at inneholder mye godt. Mange av de nye bøkene er veldig lite praktiske i hverdagen, synes jeg.
Ha en fin dag!

Anonym sa...

Her går det unna, ja! Så nydelig den genseren blir!
Middagsplanlegging? Hva er det???

Bodil sa...

Har den kokebokserien eg og, men det er mest bakebøkene som blir brukt. Du er flink med middagsplanlegging, og Mariusen blir kjempeflott :)