mandag, september 21, 2009

Siste eplehøst.


I helgen var vi på hytten igjen. En fredelig og god plass å være.
Barna koser seg både ute og inne, og det gjør vi voksne også. Været var ikke så verst, men direkte soling ble det liksom ikke. Til det er vi nok kommet for langt inn i høsten. g høst her vest, betyr oftest regn....
Men det var fremdeles noen epler igjen på treet, og disse hentet barna denne helgen. Igrunnen var det vel først nå de egentlig var helt modne, men sist vi var der ble det litt for fristende å la alle sammen henge enda en stund. Derfor hang det ikke så veldig mange epler igjen på treet, men nok til både oss og en god dessert. (og enda noen flere)







Fruktene var både store og flotte. Ikke noe skorv eller merker av noen slag. Smaken var også fortreffelig. Siden treet bare er 3 år gammelt, så regner vi med at antall epler vil øke fra år til år i mange år enda.
Til våren blir det nok plantet noen flere trær av både det ene og det andre slaget. Vi drømte om å høste både plommer og pærer i tillegg til flere epler da vi satt i bilen på vei hjem i går....
Og til dessert i går hadde vi forresten fruktsalat med egne epler, trenger vel ikke si at det smakte godt...

8 kommentarer:

Pinnepenn sa...

De eplene ser gode ut. :)

Vibbedille sa...

Høstn er en eventyrlig tid og eg ELSKER den!!! Kjøpte MASSE mini gresskar idag så neste uke skaldet vaskes og frem m oransje duker, så blir det oktober pynting! Like kjekt nå som til jul og våren!! Tror eg er et helårs menneske selv om høst/vinter står høyt oppe! Eg er ei inneKOOOOOSEjente!!!

Ikveld skal eg strikke en Eskimo lue som AMira SKAL innvie i morgen sier hun hehe, bare dne blir ferdig FØR AKutten hehe

Kos deg og ha en herlig mandags-kveld!

Klem&KOS fra Vibbedille

sol sa...

Ingenting smaker så godt som selvdyrket :) Jeg må nøye med med besteforeldredyrkete epler, de er heller ikke dumme.

Lenedyret sa...

Hmmm, no fekk eg lyst på eplekaka *sukk* kanskje kjære Ken Wood må testast ein dag på den slags :)

Måtte hauste bære mange frukter og forskjellege slag :)

Hannes hage sa...

SÅ flotte epler, de skinner jo der de ligger. Og ser så sprø og god ut. Til neste år skal jeg også plante meg et epletre, den sorten jeg ønsket hadde de ikke på gartneriet i år ,så jeg får smøre min tålmodighet til våren.

hobbyvenn sa...

Eplekake hadde vært godt nå ja. Kanskje jeg skal overaske med det en dag snart. God idè...

Stine sa...

Så heldig dere er som har et klima som tillater frukttrær!

MayM sa...

Ingen ting er så deilig som egene epler. Vi har beklagelig vis ikke tilgang på det lenger og det merkes hver høst. Er ikke så glsd i eplene vi får kjøpt i butikken. Det strider mot min forstand at eplene er like fine å se på etter 5-6 uker på kjøkkenbenken. Da er det noe som er galt.