
Appelsinkake er eldstejentas favoritt:
4 egg piskes god sammen med
450g sukker.
250g smør smeltes og etterpå tilsettes 2 dl melk. Dette kokes opp og helles så forsiktig i eggedosisen under kraftig omrøring. Deretter tilsetter du:
350g hvetemel
4ts bakepulver
2ts vaniljesukker
Skall av 1 appelsin
Saft av 1/2 appelsin. Alt blandes forsiktig i røren og helles i 2 "brødformer".
Stekes i 175 - 200grader i ca 40 minutter
Pyntes evt med melisglasur og appelsin-strø.

150g smør smeltes
8 dl melk varmes til godt lunken. Dette blandes og så tilsettes:
75g brunt sukker
75g vanlig sukker
2 poser tørrgjær
1 ts kardemomme
1,2 kg hvetemel
Det hele blandes godt i en mikser, før heving til dobbel størrelse.
Så deles deigen i 4 deler og hver del kjevles til en stor runding. Hver runding deles opp i 6 trekanter. Legg så på ca 1 ts bringebærsyltetøy på hver snipp. Rulles sammen til horn og heves igjen.

Pensle hornene med en blanding av egg og melk.
Stekes ca 10 - 12 minutter på 225grader.
Smaker herlig til kaffen.
Hornene kan selvsagt fylles med annet syltetøy, vaniljekrem, mandelfyll ell.
5 kommentarer:
NAMMMMMMMMMMMMMMMm har prøvd med eplemost syltetøy i horn det og er eryummi....bøe sulten ejg nå ja ;-)))
Ja hvis kaffen er klar så kommer jeg straks!!!!!
Tar med meg litt jeg:):) det dufter så godt:)
Bare kom du Liv. Skal fikse kaffe på et blunk jeg...
Hvor fikk du tak i appelsinstrøsselet? Har sett over alt, men ikke noe..
Legg inn en kommentar