torsdag, september 30, 2010Nå skal du begynne å strikke selve sålen. Her strikkes det rettstrikk på alle pinnene.
Den første masken taes av uten å strikke den. Strikk så 6 masker rett, så strikkes den siste masken på pinnen rett sammen med den første masken på neste pinne. Snu arbeidet slik at vrangsiden kommer opp (som på bildet), og strikk på samme måte tilbake, men strikk siste maske på pinnen vrangt sammen med første maske på neste pinne.


Etterhvert som du strikker maskene sammen langs sidene vil det se slik ut. Da har du en rad med rettmasker som markerer sålen på begge sider.

Fell sidene og sålen sammen på samme måte til du ikke har flere masker igjen. Da vil du ha 8 masker på pinne 1 og 8 masker på pinne3. Nå strikker du disse to pinnene sammen, og feller av samtidig.Da er selve sokken ferdig, og du skal strikke remmen. Legg opp 12 masker og strikk 2 pinner rettstrikk.
På neste pinne feller du av i rettstrikk.Sy remmen fast i begge endene der hvor bråtet slutter. Sy på en bitteliten knapp om du har. En perle går også veldig greit.
Da skulle skoen være ferdig og det er bare til å strikke den andre. Er det noe som er uklart er det elvsagt bare å spørre.

LYKKE TIL!

11 kommentarer:

mimouna sa...

Oj så mange lue-og-sokker-sett du har strikket! Flotte ble de også, nydelige små sko. :o)

PerJorun sa...

Tusen takk for oppskrift! Har skrevet ut og skal lage noen slike når jeg kommer hjem. I like :-)

MayM sa...

Så flott du har skrevet opp mønsteret. De er jo så nusselige. SKal jammen strikke noen av disse.

dorthe sa...

ÅH det er jo kjempesmått. Så søtt og nydeligt:)

Hilde sa...

Mmmm så hyggelig med en oppskrift til de aller minste - jeg hadde premature barn, og sokkene ei venninne hadde strikket var det eneste personlige de kunne ha p seg - gjett om det var viktig for meg med de sokken...
Klem Hilde

hobbyvenn sa...

Tusen takk, og lykke til til de av deere som vil strikke sokkene.

Anonym sa...

Takk for at du deler! Dette var veldig instruktivt!!!

Bitt@mi sa...

Gosh, så mange sokker og luer du har strikket - jammen har du fart for tiden:-) Takk for oppskrift! Jeg har sett Mirrivirre-lua med strikket topp. Den var strikket i perlestrikk, og den ble kjempefin. Det var Lea som jobber i butikken der jeg jobbet som strikket den. Tror jeg skal prøve en sånn variant, jeg også.
Ønsker deg og dine ei fortsatt nydelig helg, håper dere også har godt vær.
Klem fra meg!

Marit sa...

Det er nydelige sokker/sko. Oppskriften er utrolig godt forklart :D Har strikket et par og regner med at det blir flere :)

Anonym sa...

Genial oppskrift! Kjempefine! Du har strikket så mange nydelige sett til prematur avd på SUS! Så flott selv om du ikke er frisk selv. Husk å vaske plaggene godt, har hørt at man svetter ut cellegift og det må ikke komme på plaggene til disse skjøre små.

hobbyvenn sa...

Tusen takk. Jada, plaggene er vasket veldig godt og inneholder nok ikke noe skummelt. Cellegift kan svettes ut ja, men det er neppe de helt store konsentrasjonene i hendene uansett... og hvertfall ikke etter vask.