tirsdag, september 21, 2010

Herlig hyttehelg.

Mannen min og jeg var en tur på hytten i helgen. Det var meldt dårlig vær, og det stemmte jammen også. Det regnet og blåste på tvers! Men du verden så koselig å sitte inne og høre regnet som trommer på taket. Godt selskap, stearinlys, peiskos strikketøy og god mat gjør det jo svært så koselig.


Vi hadde diverse vi hadde planer om å få unna når vi var der, og en av jobbene mannen min skulle fikse var litt plenklipping. Det klarte han faktisk mellom to regnbyger. Med det samme hentet han inn eplene. Det ble ingen stor fangst i år, bare 9 epler. Vi hadde besøk av hjorten i vår, og den har nok forsynt seg av knopper og greiner på treet..

Og jada, jeg vet luen er utgått på dato på min kjære, men han liker den og den sitter godt på hodet... Skal nok få seg en ny med tiden...Da vi kom hjem etter hytteturen fant jeg ut at jeg ville bake en Eplekake. Denne er kjapp og grei å lage og smaker utrolig godt.
EPLEKAKE:
3 egg
2,25 dl sukker
150g smør
150g hvetemel
1,5 ts bakepulver
1,5ts vaniljesukker
2 epler skåret i tynne båter
Pisk eggedosis, smelt smør og avkjøl litt. Ha det tørre og smøret vekselsvis i eggedosisen. Helles i en kakeform og fylles med tynne eplebåter. Strø over litt sukker og kanel.
Stekes 180g ca 45 min.


Og varm eplekake med is smaker himmelsk en regntung søndagsettermiddag!

En annen ting som ble ordnet denne helgen på hytten, var hunden. Endelig fikk hun puddelfasong igjen... Her er hun underveis til å bli "frøken puddel". Vanligis liker hun godt å bli klippet og står fint i ro på bordet, men denne gang hadde hun så mye eksen på labbebe at hun var en prøvelse å klippe der. Ikke lett å være Bergenshund, når en er født med våteksem... Men det hjelper å få bort pels slik at det kommer luft til og alt tørker fortere.

4 kommentarer:

strikkefrua Elin sa...

Takk for oppskrift. Lurer på om jeg skal ha en eplekake klar til gutta mine etter fotballkamp i dag? Det hadde vel vært koselig.
Nydelig hund. Jeg vokste opp med en hvit puddel og ønsker meg en igjen. Men tapte "kampen" så vi har en schäfer. Fin frøken det også:)

Fint at du ikke har så store bivirkninger denne gangen, etter kurene dine.
Ha en fin høstdag.

dorthe sa...

Lekker eplekake og takker for oppskriften..

Ruth@ sa...

Har notert ned eplekakeoppskriften så den skal prøves ..
Lykke til videre med kuren... husk og kos deg og slapp av...
skynd deg langsomt heter det visst...

StrikkePia sa...

Nei våteksem og Bergen er ingen god kombinasjon. Flott hund da. Er det storpuddel? :-)