fredag, oktober 08, 2010

Husmorsysler...Her har det gått i skikkelige husmorsysler i dag. Jeg startet dagen med støvtørking, støvsuging og klesvask.
Så gikk jeg over til å dele ørten plommer i 4 og ta ut plommesteinen. Litt plunder det der når plommene ikke er helt moden, men etter en stund var jeg ferdig. Da var det bare å koke syltetøy og ha de over i bokser. '
Vi fryser nemlig alt syltetøy så da er det ikke nødvendig å ha det på glass.
Plommesyltetøy er kjempegodt synes jeg, og pannekaker til middag er ikke det samme uten...


Utover dagen kokte jeg rødbeter også. Hjemmesyltede rødbeter er virkelig noe helt annet enn de ferdige.
Her kokes ca 1kg rødbeter i 2liter vann og 4ts salt i ca 30min. Det er viktig å ha endel av stilkfestet og roten sittende på rødbetene, ellers vil de miste mye farge til vannet. Rødbetene skal være litt harde når de er kokt.

Med en gang rødbetene er ferdig kokt helles vannet av og de settes under rennende kaldt vann.Så skrelles og deles de opp i skiver, evt enda mindre biter (husk hansker!). Jeg pleier å dele hver skive i 2 eller 3 alt etter størrelsen.
Så legges de oppskårne skivene på rene glass. Liker du karve kan du ha det mellom lagene.

Kok en lake av 3dl 7% eddik, 3dl vann og ca 4dl sukker. Når dette har kokt opp og sukkeret er smeltet, helles denne laken over rødbetene slik at glassene blir fulle. Sett på lokk og vent noen dager før du prøver herlighetene. Det er ikke så mye arbeid og smaken er nydelig.

2 kommentarer:

Torild sa...

Hei hobbyvenn.Det er så moro å se på alt du får til.Du er en utrolig flink og kreativ person,selv om du for tiden er inne i en vanskelig tid.Lykke til med både behandlinger og hobby.Hilsen Torild fra Hamar.

hobbyvenn sa...

Tusen takk, så koselig at du tittet innom bloggen. Og ja, jeg har mange prosjekter på gang, det er slik jeg liker det best... Man må jo gjøre det beste ut av enhver situasjon...