fredag, juli 15, 2011

Litt av hvert.


De røde sokkene er ferdig, men mangler fot til å bli tatt bilde på. Kommer snart..
Imens har jeg strikket neste "mystery sock", del 1. Det er samstrikk på Projo og denne gang skulle vi strikke sokker fra tåen og opp. Morsomt.

Siden samstrikksokke-mønsteret kommer en garn i uken måtte jeg jo ha noe mer å strikke på. På mange blogger er det lagt ut flotte sokker strikket i restesokkegarn. Det er en god idè her i huset også. Jeg tok en tur på loftet i kassen med sokkegarn og fant masse rester.... Målet var å finne garn til et par sokker, men jeg kom ned med garn til 10 par sokker, minst. Vanskelig å velge... Så jeg er godt igang med første par, bilde kommer senere.Ellers går kurene sin gang.
Jeg har hatt 13 kurer totalt denne vinteren, så nå begynner jeg å kjenne at jeg ønsker ferie.
Den neste kuren er vissnok den siste i denne omgang.
Men på onsdag merket jeg en kul under huden rett over veneporten. Huden var også noe rød. Dermed måtte jeg innom sykehuset for en sjekk. Der mente de det var en betennelse i forbindelse med veneporten, heldigvis var crp-en helt fin. Jeg ble satt på 14 dagers antibiotikakur som jeg nå spiser på. Heldigvis slapp jeg innleggelse. Egentlig ville de hatt det første døgnet intravenøst, men jeg klarte å sutre meg fra det... Vel, selvsagt måtte jeg gjort som legene sa om de mente det var viktig, men her var det snakk om "vi pleier gjøre det slik"-metalitet. Og med 2 barn som har skolefri så gjør det alt så mye enklere når jeg kan være hjemme.
Legen "tatoverte" den litt røde huden med en sort sprittusj slik at de kunne se dersom det skulle utvide seg. Torsdag var jeg tilbake til kontroll, men det ser helt fint ut fremdeles. Den sorte ringen skal jeg visst ha til i neste uke da jeg skla på kontroll igjen. Da er det også kur igjen fra onsdag til torsdag.

7 kommentarer:

2ne sa...

Så spennende og begynne i tåa på sokken da. Det må jo bli en del restegarn av alt hva du strikker - så kan nok være greit med restestrikk også.
Du får ha riktig god bedring med alt - ja hva skal man si. Stooor klem i alle fall.

StrikkePia sa...

Fra tåa og opp kan jeg bare glemme en stund til, men jeg er fortsatt like fasinert av å se andre strikke på den måten. ;-)

Veneport er en fasinerende sak. Det var her hos deg jeg leste om den for første gang, og bestemte at sånn vil jeg og ha. Så da de anbefalte meg det på sykehuset, var jeg ikke i tvil. Og jeg angrer ikke. Den var helt utrolig, så lett og enkelt. Anbefales på det varmeste til dem som måtte trenge det!!! Nå er min tatt ut, og jeg ba om å få se den etterpå og det fikk jeg. Da hadde sykepleier vasket den og kom med den så jeg fikk se. Utrolig hva jeg har hatt inni kroppen. Jeg ville gjerne se den veneporten som hjalp meg så mye. :-)

Jeg ønsker deg alt godt, og håper det går bra med deg fremover og at du får nyte sommeren uten masse plager. ;-)
Jeg tenker på deg hver dag, det skal du vite!! God Klem

Anonym sa...

FLotte sokker. Du kan glede deg til neste mønsterrapport. De blir flotte. Det er virkelig smart med veneport, men ikke skjelden at det setter seg betennelse. Lykke til hobbyvenn:-))

sipusa sa...

Ja, det er vanskelig å velge mellom forskjellig garn, for det ene er fint på den måten men det andre er fint på den andre måten.

Krysser fingrene for at kuren kurerer!

mimouna sa...

Jeg har visst *kremt* enda mer sokkegarn liggende. Får kanskje følge ditt eksempel, det er alltid noen som vil ha noe varmt til å ha på beina.

Så bra at du fikk være hjemme, får håpe hevelsen går ned igjen uten noe mer tull. God bedring og god helg!

Desiree sa...

Ja veneport er en flott sak å ha, så slipper man en masse stikk. Håper kulen din er på tur tilbake nå.
Lykke til med sokkestrikkinga :)

KRØLLEMIKKEL sa...

Spennende med tå opp sokker. Litt av en garnsamling, kan bli mange fine sokkepar der.
Veneporten gjør tilværelsen bedre fo mange. Håper at det ordner seg med betennelsen og at du kan nyte sommerdagene sammen med familien.