tirsdag, juli 26, 2011

Litt av hvert.I dag har ejg endelig tatt meg sammen og fått laget mer oppvasksåpe. Det er så enkelt og kjapt når jeg bare setter igang at det burde selvsagt ikke utsettes, men det har det blitt likevel. Tiltaket var igrunnen bare det å lete etter såpefarge og lukt på loftet. Selv om jeg visste hvor den store boksen med alle såpeingrediensene stod, så ble det bare utsatt. Men forrige kvelden kom det et hjertesukk fra min kjære der han lurte på om det ikke snart var mulig å få ny oppvasksåpe, og da tok jeg hintet omsider. (Jada, her i huset er vi flere som vasker opp det lille som ikke går i oppvaskmaskinen.)


Det ble ikke den helt store mengden i dag, men såpen er utrolig drøy i bruk så dette varer lenge.
Fargene er ikke helt rett her. De blå er lilla i virkeligheten, og den fremste er noe mer rødrosa.
Det lukter herlig i hele huset etter en slik såpe-blande-stund.

Den rosa lukter rose, de lilla lukter liljekonvall og epleblomst, og den rødrosa lukter litt av hvert da den er en blanding av noen smårester jeg hadde.

Da jeg først var på loftet kom jeg visst til å havne i garnlageret også. Jeg har lenge hatt planer om å strikke minstemann en ny "politi-jakke" som han har så lysst på. Det er en jakke jeg strikket for mange år siden og han brukte den så lenge han bare kunne, men en dag måtte han bare innse at den var for liten. Det var med tungt hjerte han leverte den til Fretex.
Nå er det bare jobben med å nøste opp nok garn til å sette igang igjen. I tillegg til disse fargene her, så skal jeg ha orange og hvit. Litt av et fargespekter, men jeg tror det skal bli bra tilslutt.

Del 2 på samstrikksokkene på Projo er også ferdig. Del 3 er allerede kommet, så her er det bare å fortsette...Mønsteret kommer ikke så godt frem med blits, så her er et bilde (litt uskarpt) uten.
Sokkene strikkes etter diagram og er morsomme å strikke.
Pinne 2,5mm og Regia garn.

2 kommentarer:

MayM sa...

Det er deilig med hjemmelaget såpe :-) Synes nesten jeg kjenner lukta hlt hit.

Anlen sa...

Oppvasksåpe har eg aldri sett oppskrift på:) Men vi har laga vanleg såpe, og den er mykje betre enn den kjøpte! Og så luktar det så godt:)