søndag, juli 03, 2011

En rolig og god søndag.I dag har vi en stille og rolig søndag. Barna er slitne etter flere dagers sommerleir med lite nattesøvn og aktive dager. Formen min er bedre enn i går, men ikke akkurat storform enda.
Været frister heller ikke til de helt store aktivitetene, så her har vi en kose-inne-slappe av-dag. Det går i data, wii, strikketøy og kreativ aktivitet.
Jeg har strikket litt mer på sokkene jeg skal strikke med eget mønster. Foreløpig ser de jo helt enkle ut med bare ribbestrikk på bråtet, men på foten blir det mer mønster. Ser det for meg i hodet, men vet ikke helt hvordan det blir når de er ferdig. Den som venter får se..
Garnet er forøvrig en overaskelse. Senjagarn har jeg ikke prøvd før. Og superwash-garn er vanligvis ikke noe for meg. Synes det blir for glatt og ubehagelig å strikke med. Men dette garnet liker jeg veldig godt merker jeg. Mykt og godt, splitter seg ikke i tråden og det ser gjevnt og bra ut når det er strikket. Spennende å se hvordan det blir når det blir vasket...


En annen ting jeg har gjort i dag, er å ta en tur på loftet. Skulle finne garn til samstrikksjalet på Projo. Det ble en lengre stund på loftet der jeg klemte og koste med alt garnet der. Litt vanskelig å bestemme seg for garn og farge slike ganger, men jeg klarte det til slutt.
Garnet er tynt Kamgarn fra Hillesvåg. Litt sterk blåfarge muligens, men det blir sikkert fint når det blir ferdig.

Og slik ser strikkekurven min ut i dag. Ikke noe problem med å finne noe å henge fingrene i der nei.
Det røde garnet er sokkene jeg strikker på.
Det blå er sokker jeg har tenkt å strikke når de røde er ferdig.
Bomullsgarnet er til en klut som snart er ferdig. Den hvite spolen er Brandywine shawl som også er underveis. Et fint sjal, men jeg ble liksom aldri helt overbevist om mønsteret var fint eller ikke til garnet jeg hadde valgt. Dermed blir det liggende til jeg bestemmer meg.
Litt heklegarn ligger det jammen også i kurven. Dette har jeg ikke planer om å lage noe med nå. Om sommeren, når det er varmt, synes jeg det er kjekt å hekle med tynt garn og tynn nål, men slik sommeren er i år så passer ullgarn helt supert...

4 kommentarer:

Jatte sa...

Godt å ha noe å henge fingra i ;)

Kos deg med prosjektene,
KLem Jatte♥

dorthe sa...

Jammen har du gang i litt du også. Ja været byr ikke på de store uteaktiviteter, men vi har jo lov å ha håpet..kanskje det blir sol engang.

2ne sa...

Koselig strikkekurv du har - godt fyllt opp med prosjekter. Det er vel slik det skal være :-)
Blir spennende og se framgangen på de røde sokkene......
Flotte tøfler du hadde fått også, så koselig når ungene lager noe.
Klem

Marit Johanne sa...

Så koselig å ha litt av hvert på gang i strikkekurven. Blir spennende å se de røde sokkene når du kommer til mønsteret på dem. Så flinke dere som klarer å tenke ut mønster selv!