lørdag, juli 23, 2011

Matauk...


I går stod det bærplukking på programmet mitt. Jeg hadde planer om å få plukket inn solbærne i hagen. Det er ikke store busken, men den bærer godt. Minstejentaa meldte seg frivillig til å delta og minstemann ble "klippesjef". Det vokser nemlig brennesle innimellom bærstammene så de klippet han bort for oss.
I løpet av formiddagen fikk vi plukket inn 5 liter solbær, og de skal vi bruke i saften vi lager litt senere på høsten.Vi har også noen bringebærbusker i hagen og de fikk vi også plukket inn. Disse bærene skulle nok vært plukket inn for noen dager siden så de måtte jeg rense før jeg kunne røre de.

Innimellom bærplukkingen satte jeg en stor bolledeig som vi bakte ut i løpet av dagen.
De to ungdommene i huset fikk hver sin deig som de laget boller av. Da ble det boller med sjokolade og non stop. Jeg bakte ut resten av deigen til skillingsboller med rosiner. En herlig lukt i huset, og selvsagt smakte de også godt.

3 kommentarer:

StrikkePia sa...

Disse bærene, og spesielt bollene, skulle jeg gjerne hatt!! Vi har desverre ikke bærbusker i hagen, bare noe rabarbra som det er for sent å plukke nå. Men begge besteforeldre parene mine hadde bærbusker, spesielt bestemor og bestefar (farmor og farfar). Bestemor hadde gule bringebær også, de er litt søtere enn de røde og dem jeg likte best. ;-)

hobbyvenn sa...

Å, gule bringebær hadde vi i hagen hjemme da jeg var liten. Smakte himmelsk... Rabarbra kan du fint plukke og bruke fremdeles, om de er fine. Det er en gammel myte at en ikke skal bruke rabarbra etter midtsommer... Nyt og bruk den som vanlig.

StrikkePia sa...

Naboen vår sa jeg måtte ha plukket dem til st hans om jeg skulle kunne spise dem.....
Skal jammen gå ut og se etter i morgen om det er noen fine. Tenkte å ha dem i muffins, leste i Blomsterpikens blogg at hun hadde laget muffins med rabarbra for en stund siden og fikk akutt lyst på det. ;-)