mandag, november 12, 2007

Sint, lei meg, frustrert, redd, optimistisk... alt på en gang...

Som dere kanskje husker så var jeg for noen uker siden inne og ble operert. Det var en operasjon som egentlig skulle være en rutinesak som mange kvinner gjennomgår.
Jeg fikk fjernet livmoren, livmorhalsen samt en stor muskelknute. Alt virket greit og utrolig mindre smertefullt enn jeg hadde forventet meg.
Glad over at alt var over reiste jeg hjem etter to dager og tenkte det bare var å ta det med ro til de foreskrevne 6 ukene med rekonvalesent var over. Arret har ikke plaget meg noe som helst. Har verdens beste "sykepleier" her hjemme som har skiftet på såret så lenge det var nødvendig. Jeg vet jeg er heldig som har en så snill og god mann.

Etter 2,5 uker hjemme ringte telefonen en kveld og da var det overlegen som opererte meg som ringte.... Kjennte det stakk i magen i samme sekund som jeg forstod hvem det var... Intet godt tegn når legene ringer hjem... Han kunne fortelle at muskeknuten de hadde operert ut var "ondartet".
Hjelp, hva gjør jeg nå... Ble helt tom. Klarte ikke tenke eller forstå så mye da. Legen var veldig forståelsesfull og ba meg ringe så snart jeg hadde noe jeg lurte på. Lurte på? Jeg skulle jo bare operere ut noe helt ufarlig, slik jeg hadde fått beskjed om av gynekologen...
Legen kunne forøvrig fortelle at i 1% av tilfellene med muskelknuter så er de ondartet... Åsså jeg som aldri vinner... hvorfor skulle jeg absolutt denne gang ha sjangs?
Når jeg skal være ærlig så har vi desverre mye kreft i familien, så helt ulogisk er det jo ikke... Men det var så totalt uventet at muskeknuten var skummel.

Hva gjør jeg så nå? Jo jeg venter... En annen lege ringte i forrige uke og sa at jeg skal reopereres for å fjerne eggstokkene også, noe jeg synes er helt greit. Enda en fare eliminert...
Ellers skal jeg gjennom CT-undersøkelse for å sjekke om kreften har spredd seg.

Trøsten er at i følge legene så pleier ikke denne type kreft spre seg så lett, men jeg har jo ikke hatt prosentene på min side til nå kan en si...
Men jeg har en fantastisk ektemann, herlige barn og en støttende og flott familie så jeg har ingen grunn til å klage.

Så jeg tenker positivt, men våger ikke tro at jeg er ferdigbehandlet før jeg har 100% sikkert svar fra legene.

36 kommentarer:

trulte sa...

Kjære hobbyvenn, dette var meget leit. Det finnes ikke ord for en slik melding. Vit at vi alle på forumet tenker på deg og ønsker deg alt godt. Fortsett å tenke positivt, det gjør godt.
Klem trulte

mimouna sa...

Vil bare gi deg en god klem og håper at alt ordner seg til det beste.

Monai sa...

Dette var trist å høre og ord blir fattige i en slik situasjon.Men gi ikke opp og tenkt positivt.Det er nok vanskelig i en slik situasjon å tenke positivt,men det er så utrolig viktig å holde motet oppe.
Mange varme tanker går til deg nå fra meg.

Kate sa...

Jeg ble helt tom for ord, men vil bare si at jeg tenker på deg og at jeg håper og tror at alt ordner seg. Kjempeklem fra Kate

Anitas Hobbyverksted sa...

Dette var veldig trist å høre. Håper alt går bra og husk at vi alle tenker på deg og håper på det beste.

Klem Anita

Vipsen sa...

Dette var trist å høre. Jeg tenker på deg og satser på at det ordner seg.
Stor klem fra Vibeke

enaj sa...

Hvor er det dog trist at høre.
Sender dig et kjempeklem her i cyberspace og positive tanker
Klem jane

Mmmarianne sa...

Kj�re deg! For et sjokk du m� ha f�tt! Kan ikke annet enn � gi deg en god klem, og et inderlig lykke til! Alle gode vibber fra meg!

vivi sa...

Huff, dette var trist å høre. Stor klem til deg. Krysser alle fingre, tær og strikkepinner for at dette skal gå bra! Tenker på deg og ønsker deg alt godt *klem*

LilleBlå sa...

Huffameg, - jeg vet ikke helt hva jeg skal si jeg... For en sjokkopplevelse det må være å få en sånn beskjed! Vil bare sende deg en real klem og mange gode tanker, og så holder jeg tomler for deg. For dette SKAL gå bra.

kamelia sa...

Føler med deg og håper alt går bra.
Sender noen positive energier i din retning...
Lykke til..

syglad sa...

Sender deg en god klem og håper at alt ordner seg til slutt.
Skal tenke på deg og jeg håper at alt går bra. Masse gode tanker fra meg.

Monica sa...

Eg veit ikkje kva eg skal seie, så eg vil berre senda ein virtuell klem og ønske lykke til!

LivM sa...

Stå på. Vi sender deg varme tanker og håper at alt går bra. Posititve tanker er viktig nå selv så vanskelig det kan være!Sender deg en god klem!

Anonym sa...

Så trist å høre. Vær positiv og håp det beste. Tenker på deg og ønsker deg alt godt.

Petunia sa...

Det var leit å høre og jeg kan ikke en gang sette meg inn i hvordan du har det nå...
Men vi er ute i "bloggverden" er her for deg og du kan bruke oss som buffere når det er for tøft... Vil anbefale deg og kanskje ta kontakt med "virituella" Hun har vært gjennom en del og har vist en utrolig styrke...
*trøsteklem*

Trude sin hobbyverden sa...

vil bare gi deg en kjempe klem.
Trude

Elin sa...

Jeg vet ikke helt hva jeg kan si annet enn at jeg krysser fingrer og tenker på deg. Sender mange gode klemmer din vei.
Klem Elin

hobbyvenn sa...

Tusen takk alle sammen. Det varmer godt med klemmer og gode ord! Joda, jeg tenker positivt og har det faktisk ganske bra. Må jo innrømme at tankene flyr sin egen vei i rolige stunder, men uansett vet jeg at jeg har verdens beste mann, herlige barn, støttende og snill familie og sist menn ikke minst mange venner rundt omkring som støtter og vil meg vel. Tusen takk til alle sammen!

Tine sa...

Vi krysser fingrene for deg og håper det beste. Vi får satse på at du har brukt opp "vinnersjangsene" dine for denne gang.

frk.badegakk sa...

Dette var ikke noe greit å høre. Men godt å høre at du har en støttende familie rundt deg. Det er viktig. Må få lov å gi deg en god klem, så skal jeg også krysse alt som er for at det skal gå din vei igjen!

Stjerna sa...

Kjære Hobbyvenn!
Har ikke vært så lenge på forumet jeg, men har jo fått med meg at du er en av de mest trofaste medlemmer der inne. :)
Dette var leie nyheter,
men godt å se at du ikke tar sorgene på forskudd, men derimot tør se positivt på dette.
Håper og tror at dette vil gå bra, og at du igjen kommer deg såpass at du blir en fast gjest på forumet igjen. :)
Stor styrkeklem fra Stjerna :)

Bim H-D sa...

Pip!
Sänder en kram och hoppas att allt kommer att ordna sig till det bästa... Ibland blir man utan ord, både som du blev vid läkarens telefonsamtal, mer eller mindre. Läser här och man blir ordlös, även om man skriver lite. Det finns inga ord som kan hjälpa dig i detta läge. Bara att vi finns här, tänker på dig och hoppas att det löser sig... Familjen är i dessa läget det bästa man kan ha, och en bra familj är guld värd... Där är du lyckligt lottad dock...
Må så gott... värmländskan... kramis, och sköt om dig så gott det nu går... försök tänka positivt, det hjälper alltid - även om det vissa dagar är svårare att lyckas tänka positivt...

irenetur sa...

uff, dette var triste nyheter. Skal krysse alt jeg har for at dette skal gå bra. Mange klemmer fra meg!!

Dolci sa...

Vil bare gi deg en god *klem*. Tenker på deg!

Merete sa...

Uff, dette var leit å lese. Håper du slipper å vente lenge på videre beskjed. I mellomtiden må du nyte hverdagene, tenke positive tanker og vite at vi er mange som tenker på deg! Klem fra Merete

Stillow sa...

Uff, så trist å høre!

Jeg ønsker deg alt det beste, og er sikker på at dette går bra! Vi gleder oss til å se deg på treff igjen!

Stor klem fra Stine

kicki sa...

Huff, så trist. Vil bare si at jeg tenker på deg og krysser alt jeg har for deg. Klem

hobbyvenn sa...

Tusen, tusen takk enda en gang. Dette må jo bare gå bra med så mange gode ønsker og klemmer som sendes denne veien. Det er faktisk en trøst å få slike virtuelle klemmer!

Josefine (HB) sa...

En stor klem til deg , tenker på deg... *klem*

Nogette sa...

Vil bare sende en klem jeg, prøv å tenke positivt selv om det er vanskelig i en sånn tid.

hobbyvenn sa...

Tusen takk. Tenker så positivt som det går an... men må jo innrømme at tankene går sine egne veier en gang innimellom. Men i det store og hele så går dagene veldig greit foreløpig. Er vel mest utålmodig etter å få tatt de undersøkelser som må til for å få et endelig svar...

virtuella sa...

Gode tanker og vibrasjoner til deg. Stå på!!'

Jeg har troen på å tenke positivt og være positivt, jeg tror det hjelper, samtidig så må en jo bare innrømme at når kreftspøkelset setter seg på skulderen kommer døden mye nærmere. Det virker som om du har et godt nettverk rundt deg, det må du bare ta inn over deg og nyte.

Si fra om det er noe jeg kan hjelpe med.

hobbyvenn sa...

Tusen takk Virtuella. Joda, kreft er jo noe en tenker på med dystre tanker en gang imellom, men det er foreløpig ikke så ofte. Blir vel verre om det viser eg at det er spredning i kroppen... Foreløpig tenker jeg positivt og håper på det beste.

Berit/Heklejenta sa...

Så trist dette var å høre! Som andre her inne skriver, så blir ord fattige og det blir vanskelig å finne på noe å si som kan være oppmuntrende i en slik situasjon.
Sender deg klemmer, og krysser fingre og tær for at det ikke er spredning. God bedring videre!!

hobbyvenn sa...

Tusen takk. Krysser fingrene vi også.. CT-scanning er ferdig i dag, så nå er det bare den ulidelige ventingen tl vi får svaret om 1 - 2 uker...