mandag, september 22, 2008

Ikke helt som forventet...


Så kommer innlegget jeg ikke ønsker jeg skulle måtte skrive...
Jeg var hos legen på torsdag etter vanlig ct-scanning to dager før, og fikk en nedslående beskjed.
Som dere kanskje husker så ble jeg operert for en muskelknute i fjor, som viste seg å være en kreftsvulst. Dette var selvsagt et stort sjokk, men det ble sjekket og undersøkt og alt så helt fint ut. Det var heller ikke nødvendig å gå igang med cellegift fordi alt var operert ut og så fint ut. Etter det har jeg gjennomgått en operasjon til, men den var kun for å være på den sikre siden og hadde ikke noen kreftsvulster i seg.
I tillegg har jeg tatt ct-scanning og bilder av lungene hver 3. måned. Det vært helt fint hver gang. Men denne gang viser det seg at det ser dårlig ut.
Da ct-bildene ble sjekket viste det seg at nedre del av lungene var kommet med på bildene, og der er det påvist 3 svulster... Dette er et uventet funn på så kort tid. (vel 3 mnd siden forrige scanning) Siden det er flere svulster er det ikke mulig å operere, og legene regner med å finne flere svulster når vi nå skal igang med ny ct av hele lungene. Funnene er så små at de ikke viser på lungerøntgen enda.
Det var selvsagt et stort sjokk å få en slik opplysning, og fremdeles blir jeg skjelven når jeg skriver om det. Men etter noen dager er jeg/vi kommet over det første sjokket og har begynt å hente frem kampviljen. Foreløpig har vi fått beskjed om at det blir ny scanning i morgen, så legetime på torsdag og så cellegift i 2 - 3 dager i høstferien. Etter det blir det ny cellegiftkur hver 3. uke fremover.
Ikke alle er heldige å respondere på cellegiften (det finnes to alternativer), men i første omgang håper vi på det beste. Vi har fått beskjed om at dette er en vanskelig krefttype og at utfallet kan gå den feile veien. Dette har også noe med at dette dukket opp før det var gått 2 år. Prognosene er bedre til lengre det er siden første svulst...
Men alt i alt så går det faktisk bra med oss. Jeg føler meg i bedre form enn jeg har gjort det siste året og tar det som et godt tegn. Utgangspunktet må jo hvertfall være bedre så lenge jeg føler meg frisk og det ikke er kommet så langt.
Så dagene går med det vanlige og humøret er bra. Jeg er født optimist og skal hvertfall gjøre så godt jeg kan...

29 kommentarer:

turvid sa...

*klem*

Kate sa...

Så forferdelig trist beskjed å få, vet ikke helt hva jeg skal si, håper inderlig at det går rette veien for deg.
Dette bare MÅ gå bra.

Marianne sa...

Vond lesning på en mandags morgen. All støtte og kampvilje til deg og dine, god bedring! *klem*

sol sa...

Det var en fæl beskjed å få, men det er godt å se at du er optimistisk og kampklar! Krysser fingre og strikkepinner for at dette går bra.

Anonym sa...

Ojsann. Sender masse tanker og positiv energi. Dette går bra, selv om det blir noen tøffe dager framover. *klem*

trulte sa...

å..hobbyvenn, dette var trist å høre, men du er en tiger, så kjemp på. Vi i Projo-forum tenker på deg alle sammen som sist.

Marita sa...

Har ikke ord, men en klem å gi.

dorthe sa...

Ord blir fattige i en slik situasjon.
Skal krysse fingre og det ser jo ut som du har kampviljen i behold:)

Maibritt sa...

Er innom med en klem, tenker på deg.

Tittei sa...

Kjære deg. Dette var vondt å lese. Kan ikke forestille meg hvordan det er å få en slik beskjed. Jeg krysser alle fingre for at du greier deg gjennom dette. Mange tanker til deg.

Wenche sa...

Dette var trist å høre, men det er flott at du har kampviljen i deg.Ønsker deg en riktig god bedring ! og håper dette går riktig vei for deg.

hali sa...

Jeg har fulgt med på bloggen din en stund, og vet bare hvem du er via hobbyforum. Ble allikevel lei meg over å lese om hva som har skjedd med deg. Ord blir fattige. Varme tanker til deg og familien fra en anonym "fan"

Elisabeth sa...

Vet ikke helt hva jeg skal si, men gir deg en god klem. Sender også varme tanker til dine nærmeste. Nå må dere stå sammen i kampen...

Anne-Ruth sa...

Kjære, kjære deg, jeg aner ikke hva jeg kan si annet enn at du må hente frem igjen stå-på-viljen fra sist og kjempe alt du kan! Jeg står blant alle de andre her og heier deg frem til seier! Go'klem fra meg til deg!

Mrs. Darcy sa...

Sender deg mange varme tanker og en god klem!

Virtuella sa...

Åh.. så grusom trist beskjed å få, det var ikke sånn det skulle være.
Krysser alt jeg har for deg, sender masse masse gode tanker din vei.

duvi sa...

Sender masse varme tanker til deg, det er godt du er en optimist. Stå på Hobbyvenn, varm goklem til deg

Jane sa...

Håber alt blir bra.
Klem

strikkegal sa...

Varm klem og positive tanker kommer herfra...

Anonym sa...

Sender deg en god klem...

Josefine (HB)

jannicke sa...

vill bare gi deg en go klem jeg.å håper det går godt.
:-D

Fit mum sa...

Dette var utrolig vondt å lese, men jeg er imponert over kampviljen du viser. STÅ PÅ og massevis av lykke til! Klem fra Råde-jenta ;)

Monica sa...

Eg har ikkje ord. Vil berre seie at eg tenkjer på deg!

sissels sa...

Sender deg masse varme klemmer herfra.

mimouna sa...

Du har en optimisme og kampvilje av de skjeldne, og det er i alle fall et godt utgangspunkt. Ønsker deg og dine alt godt framover og håper dette går rette veien. *klem*

amylin sa...

For en vond beskjed å få! Krysser fingrene for at dette går bra.

wims sa...

Sender over masse varme tanker og klemmer. All min energi går også over til deg:-)

Felisi sa...

For en ekkel beskjed å få, men ikke la det knekke deg. Dette skal gå bra! *stor klem*

Merete sa...

Det her var leit Hobbyvenn!
Håper du klarer å mobilisere positive tanker i tiden som kommer.
God klem!