onsdag, desember 10, 2008

Kur nr 4.


Jeg har visst mistet tellingen på antall sykehusdager, så jeg får gå over til å telle antall kurer i stedenfor. Det er jo lettere med tall under 10 liksom, hehe. Kan det være medisinen som er begynt å felle de små grå mon tro?? Vel, kur 4 er altså i gang. Jeg begynte på mandag, ogalt går helt fint. Lite bivirkninger fremdeles og jeg har det helt fint. Rene husmorferien dette....
Det merkes at det går mot jul her nede. Mandag var det underholdning med to sangere og piano, og tenning av juletre i foajeen på sykehuset. Veldig koselig.
I går var det konsert med et kor jeg mener heter "Jazzda". Kjempeflinke de også! Utrolig god stemning og en dirigent som virkelig hadde fått sangerne til å synge flott, kraftig og levende. Snakk om å tusle på rommet med pipende maskin (tom for medisin) og i god stemning. Ingen sak å være på sykehus nei...
Og som om ikke det var nok, så har avdelingen jeg ligger på laget til julelunch i dag for pasienter og pårørende. Det ble dekket mange småbord rundt i gangen med røde duker, julestjerner, snitter, ørten store kaker og julekjeks, kransekake, gløgg, brus og kaffe. Alt dette var det pleierne på avdelingen som stod for og ordnet så fint for oss. Og innimellom alle forberedelsene så gjør de alt annet som de må.
Så bare på henne som "hadde meg" i dag. I et øyeblikk så serverte hun kaffe, så kikket hun innom en pasient som ikke orket å delta, så satt hun i ro to sekund, så pep min maskin fordi jeg var tom for medisin og da var hun på pletten der og ordnet opp. Så var det neste pasient som var tom for batteri på sin maskin, og hun ordnet opp. Så serverte hun "hvir dame" før hun satt to sekunder igjen.Og slik holdt de på alle sammen. Må si jeg er imponert over den flotte innsatsen!
Etter masse god mat og flott underholdning av mange flotte musikere, var det allsang med julesanger. Og når vi kunne trekke oss tilbake på rommene, så måtte pleierne rydde og få alt på plass igjen... Det er fantastisk at en kan ha det slik på et sykehus der alt skal regnes i kroner å øre. Her er det virkelig pasientene som er i fokus uansett...

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det må være utrolig godt å ha en SÅ takknemlig og positiv pasient som deg!
Å være sykepleier må være et slitsomt yrke, men jeg er sikker på at du gir dem påfyll i hverdagen.

LivM sa...

Ikke farlig å være på sykehus når en blir oppvartet slik. Nei, fra spøk til alvor så gjør de en fantastisk jobb. Jeg har alltid beundret de som jobber i pleieyrket, samme hvor! Men så er det nok ikke mye mas på deg heller da,vil jeg tro!

hobbyvenn sa...

Nei, det er virkelig ingen sak å være pasient på denne avdelingen. De er så søte og snille som bare det. Og det rare er at en trenger ikke mase på dem, for de kommer stadig innom og spør om det er noe..

Marita sa...

Alle engler jeg vet om jobber på sykehus ja. Bra du blir godt tatt vare på. Lekre votter du strikker på. Litt forbi min tålmodighet de der.