søndag, desember 18, 2011

En riktig koselig helg.

Dette har vært en riktig så koselig helg. Lørdag startet vi med de siste kjeksene som skulle i boks før jul. Her er det minstejenta som hjelper til med utbakingen av kakemennene. Veldig greit med så mye god hjelp.

Eldstejenta deltok også i kakemennutbakingen. Hun var også med og laget Berlinerkranser. Dvs det ble ikke de, men en annen variant som skulle ligne mye, og være lettere å bake ut. Og lette å bake ut var de, og mye lettere å behandle med eggehvite og perlesukker, uten at de datt fra hverandre. De skulle også være enda bedre enn originalen het det, men det er vi ikke helt enig i.Gode er de absolutt, men ikke bedre. En grei variant, men originalen er nok desverre bedre etter vår smak.Til kvelden hadde vi bestillt koldtbord bare til oss 5. Vi pleier vanligvis ta en tur på familiekoldtbord på et hotell i nærheten, men i år valgte vi en annen variant. Det smakte herlig, var stille og fredelig og vi kunne prate og kose oss så lenge vi ville. Det ble faktisk riktig så stemningsfullt og koselig.


I dag har vi gått oss en flott tur rundt et fint vann der det kryr av duer, måker og andre fugler. De to minste har stor glede av å mate de, og ekstra stas er det når fuglene setter seg på hånden og spiser derfra.


For minstemann var det første gang han fikk det til. Men i dag klarte han å stå såpass i ro at fuglene våget å komme på hånden.

Nå skal vi i gang med smultringbaksten. "Skitnesøndag" var fast tradisjon for denne aktiviteten før, men pga kurene mine har vi måttet ta det når formen har vært bra, uavhengig av tradisjoner. Dette året er jeg i flott form og da kan vi ta smultringene den "rette" dagen. Gleder meg til vi kan sette oss ned med en kopp kaffe og nyte resultatet.

1 kommentar:

Knutine sa...

Ønsker deg en riktig god og fredelig jul,
og et godt,bedre nyttår.

Mvh Wenche