torsdag, desember 01, 2011

1. Desember!1. Desember... Da er vi kommet så langt at det for det meste er tradisjonene som styrer dagene våre. Noe er nok blitt ferdig mye før i år enn tidliger år siden jeg regner med å starte med nye cellegiftkurer i neste uke, men en god del vil nok følge tidliger års tradisjoner likevel. Adventskalender er en av dem. Hos oss har vi adventskalender alle sammen. Vi samles rundt kaffekoppen (evt saft/melk) og litt julekjeks til barne-tv (i år er det Blåfjell) i løpet av kvelden. Selv om barna har sluttet å se barnetv for flere år siden, så må vi liksom ha med oss dette.


Adventskalenderen min er ankommet. På Hobbyboden har vi i flere år byttet adventskalender med andre hobbyglade juleelskere. Jeg har vært med 2 år tidligere og det er like spennende hvert år.

I år har jeg byttet kalender med Toja. Det skal bli spennende å se hva hun har funnet på, og så håper jeg hun blir fornøyd med det jeg har funnet på til henne. Det er nemlig minst like koselig å lage kalendergaver til den andre.I går hadde jeg handledag med eldstejenta. Hun skulle handle julegaver, mens jeg skulle kjøpe diverse ting til julebakst mm. Det ble en koselig dag med innlagt lunch og drikkepause utenom. Det er jammen litt av en jobb å tilbringe dagen på et kjøpesenter i disse tider.


Da vi kom hjem ble det ikke så mye tid til bakst, men noe som er kjapt å lage er Havreflarn, så det laget vi etter middag. Fort gjort, og herlig smaker det.


Vil du lage de så, så kommer oppskriften her:


HAVREFLARN.

100g smør/margarin

3dl havregryn

1 egg

1,5dl sukker

1ss hvetemel

1ts bakepulver


Smelt smøret og ha havregrynene oppi det smeltede smøret.

Visp egg og sukker luftig, og ha alt det andre oppi eggedosisen.

Sett røren på stekebrett (bruk bakepapir) med teskje. Ha god avstand da de flyter utover. Stek ved 175grader i ca 6 - 8 min.

Selv om ikke så mye håndarbeid blir vist på bloggen for tiden, så er både strikkepinner og heklenål i bruk hver dag. Men i slike tider er det ikke så mye som kan vises på bloggen...


En nydelig Asalea har jeg også kjøpt. Jeg er ingen mester når det gjelder å få disse nydelige plantene til å trives, men inspirert av fjorårets suksess da jeg klarte å holde liv i en slik plante i mange uker, ble denne med oss hjem forrige helg. Nå gjenstår det bare å se om denne overlever like lenge...

Minstemann vokser så en skulle tro han hadde blitt foret med veksthormoner, men alt er nok helt normalt. Du verden som tenåringer kan strekke seg i været på kort tid.

Så i går måtte vi ut og kjøpe ny dress samt en ekstra penbukse. Får håpe han ikke vokser fra dette innen julen setter inn....

5 kommentarer:

Vibbedille sa...

Kjempekoselig!!! Du er jammen god altså, håper det går greit med kuren som kommer og at du også da får kost deg i Jula!

Den oppskrifta snappet eg med meg!
Takk takk!

Kos deg og ha en herlig dag!

Go`Juleklem fra Vibbedille ;))

Knutine sa...

Adventskalender er morsomt.
Men samtidig var det en lettelse da jeg sluttet å lage til min datter da hun var 16.
Tror ikke mannen i huset blir med på noe sånt,så det får bli med Flaxkalender for meg!

Ha en fin førjulstid,og lykke til med ny behandling.

Mvh Wenche

Gro A sa...

Havreflarn er kjempe godt.
Takk for oppskrift:)

mimouna sa...

Og der minnet du meg på Serinakakene. Har fått tak i mammas oppskrift nå, her kommer den:

150 gram smør
130 gram sukker
1 egg
ca 250 gram hvetemel
1/2 ts hjortetakksalt

Rør smør og sukker til luftig krem. Visp egget og tilsett det. Sikt i hvetemel med hjortetakksalt godt utblandet. Elt deigen sammen, trill kuler og trykk dem flate med en gaffel. Pensle med egg og strø over perlesukker og finhakkede mandler.

Stekes lysegule på middel varme.


Håper denne blir bra. :)

Sissel sa...

Så gøy å bytte kalender, gleder meg til å se hva du får om du røper det da... Takk for deling av havreflarnoppskrift. Det er godt:)