tirsdag, desember 13, 2011

Endelig litt strikking igjen, og flotte gaver.

Endelig noe håndarbeid å vise frem... Det er surt og kaldt ute, og behovet for luer melder seg igjen. Det er merkelig hvor mange luer som bare forsvinner. Ingen har selvsagt glemt de noen sted, og ingen har lånt de bort heller. Hvor blir alle luer og votter av mon tro?
Vel, dette er jo kjappe og greie oppgaver for en som er glad i å strikke da, så her er noen nye eksemplarer. Den blå er strikket i dobbel Drops Alpakka på pinne 4.
Kjapp og grei var den igrunnen ikke. Jeg la opp og strikket endel cm før jeg fant ut at den ble alt for stor. Så var det bare å rekke opp og starte på nytt. Denne gangen følte jeg også at den ble litt stor, men strikket videre likevel. Men da halve luen var ferdig prøvde jeg den på, og den var fremdeles for stor. MEn ved 3. forsøk så stemmte alt. Så nå er jg fornøyd. Enkelt og greit 2rett og 2vrang hele veien.

Neste lue er strikket i garnet fra Toja. Her fulgte jeg luemønsteret som fulgte med garnet, men valgte små enkle fletter. Denne var virkelig kjapp å strikke på pinne 8mm og i Gedifra. Myk og god lue som kommer til å varme godt.


2rett og 2vrang her også, men med enkle fletter hver 4.omgang på rettmaskene.

Begge luene har angoradusk i toppen. Minstejenta ville ha kontrastopplegg i samme farge som dusken. Fant en gammel rest som passet bra. Husker ikke hva garnet heter, men jeg måtte ha 4dobbel tråd for å få det til å passe i tykkelsen,


Den 11.desember fikk jeg med av det deilige garnet fra Toja. Hele 5 nøster garn... Det blir nok noe fint, muligens julegave...


I går, 12.desember, fikk jeg søte servietter. Disse blir nok brukt i julen. Tusen takk for flotte gaver Toja!

6 kommentarer:

2ne sa...

Flere som blir gode og varme om ørene snart :-) Mange koselige adventsgaver du har fått.
Ha en strålende dag.

MayM sa...

Kjempefine luer du har strikket !

amylin sa...

Fine luer! Kjekk strikk på vinteren og praktisk også.

LivM sa...

Tøffe luer!

mimouna sa...

Sånne luer med pelsdusk tror jeg ikke det er mulig å produsere nok av for tiden, det er jo stort sett bare sånne ungdommen vil ha. Kjekt at de er raske å strikke i alle fall. Og litt fletter og detaljer gjør seg bra, to fine eksemplarer dette her. Jeg har EN enslig pelsdusk liggende, og den sparer jeg på. Så alle mine får garndusker, hihi.

Du er så flink med både gjærbakst, kaker og pålegg. Koselig at noen tar så godt vare på tradisjonene.

Anonym sa...

Supre luer! Minner meg på at jeg også hadde tenkt å fange meg noen slike dusker...