søndag, november 29, 2009

Juleforberedelser.


Da er juleboken vår funnet frem igjen. Dette er en bok som hentes frem til jul hvert år. En dagbok som går fra 1. desember og ut året hvert år.


Det er flere sider for hvert år med plass til julebilder, oppskrifter, julekort, tegninger.... Det er utrolig koselig å bla gjennom boken og se på bilder av barna, venner og kjente og mange fine julekort vi har fått.
Dagboken er bare en linje for hver dag, så der skriver en opp det en har gjort av forberedelser til julen. Hos oss er forberedelsene mot julen en tradisjon, så her er det bare å følge året før, så kommer ne i havn i tide...


Og lager en noe som smaker ekstra godt, så blir oppskriften skrevet inn i boken, og oppskriften kan brukes igjen neste år. Ellers har jeg lett for å huske at vi laget det eller det som var så godt i fjor, men hvor var det jg fant den oppskriften? Greit med alt på en plass.


Og her er det altså i gang. I går var det minstejenta og jeg som styrte kjøkkenet. Det ble laget kanelkjeks, som eldstejenta bare må ha til jul.


Små boller med rosiner hører også julen til. Om julen blir det brukt helmelk og meierismør, da blir det julesmak slik vi liker de.

Aniskringler blir det heller ikke jul uten. Julefrokost med varme aniskringler og brunost eller lammerull er bare helt herlig...
Julebrød må også til. Alltid griet å ha i frysen, så har en noe godt til kaffen og noen skulle stikke innom. (Eller som minstemann sier: "supert mamma, da har jeg noe godt å kose meg med til nistemat før jul"...)
For hans del så kunne vi med glede spist opp alt sammen med en gang, og så heller gått igang med en omgang eller to til...

grovbrødene jeg bakte i går er altså bare vanlig hverdagsmat, men greit å få bakt opp endel av de også når en først er igang med gjær og mel...

1 kommentar:

dorthe sa...

Å så mye lekkert. Skal si du er igang med juleforberedelser:) Du har virkelig fått mange fine pakker. De blir jo spennende og pakke opp:) Ha en fin kveld:)