søndag, november 22, 2009

Så er det på`an igjen....

Det synger hvertfall Jan Eggum, og det passer forsåvidt nå...

På mandag var jeg for å ta ny ct av lungene.
For de av dere som har fulgt bloggen min en lang stund vet, så hadde jeg kreft og ble operert for lenge siden. Etter 11 mnd ble det oppdaget spredning til lungene med 6 små "flekker". Disse ble behandlet med cellegift i fjor (ferdig i februar i år). Flekkene forsvant ikke, men holdt seg stabilt i størrelse. Og så lenge ingen nye flekker dukket opp så var legene fornøyd og behandlingen ble avsluttet etter 6 kurer. Etter dette har jeg gått til kontroll uten at det har vært noen videre forandring.

Denne gangen viser det seg forøvrig at 2 av flekkene har begynt å røre på seg. I seg selv ikke noe skummelt i.o.m at der ikke har dukket opp noen nye flekker, og det kun er to som er i bevegelse. Likevel vil legene nå sette igang ny behandling for å stoppe det i starten.

Det var selvsagt litt av en overaskelse for meg at det var begynt å røre på seg, for jeg merker ingen ting, snarere tvert imot. Jeg er i kjempeform, opplagt og i aktivitet hele dagene. Og humøret er det heller ikke noe i veien med....

Vel, allerede samme dag som jeg var hos legen og fikk opplysningen om at det skulle settes igang ny kur, så ble kuren satt igang. Dette kan virke veldig dramatisk, men det er det altså ikke. Det er rett og slett for å komme inn i en rytme som er tilpasset jul/nyttår. Jeg skal ha kur en dag i to uker, og så en uke fri. Og for å få det til å passe med julen så ble det altså startet kur allerede på fredag. Like greit å hoppe i det som å krype i det sier nå jeg... Og veldig grei å ha fri i julen.

I følge legene så skal disse kurene være lettere for kroppen enn de jeg hadde forrige gang. Og det aller beste er selvsagt at hver kur bare varer noen timer, slik at jeg kan være hjemme med familien hele tiden.
Heldigvis har jeg verdens beste mann og barn som tar dette veldig greit. Skulle selvsagt ønske at jeg slapp å utsette de for denne belastningen, men vi er en sammensveiset gjeng som ser lyst på livet uansett.

Og uansett kur eller ei, så har jeg ikke mistet hverken humør eller kampvilje, så dette skal gå bra.

Og nå burde jeg selvsagt kunnet vise noe av alt det jeg holder på med (siden jeg allerede har skrytt av at jeg har så mye energi, hehe), men det er altså julegaver eller kalendergaver og da blir det litt vanskelig. Det stikker noen innom her som burde lukket øynene i såfall nemlig... Bilder kommer senere.

Stor klem til alle som er innom, med ønske om en fin førjulstid.

15 kommentarer:

dorthe sa...

Så bra at du har humøret i behold:) Beundre humøret ditt. Ha en fin søndagskveld:)

Kicki sa...

Jeg er helt imponert over det gode humøret ditt. Håper de får stagget kreften sånn at du slipper flere behandlinger etter dette. Klem

amylin sa...

Bra du har beholdt humøret. Håper det høres mer drastisk ut enn det er og at du blir bra fort.

Turid sa...

Ønsker deg så mye lykke til med det du går igjennom. Så flott at du har energien og humøret. Ønsker deg ei riktig god uke. Klem fra Turid

Marianne sa...

Imponerende humør og pågangsmot! Klem til deg!

LivM sa...

Det var en tøff beskjed å få, men så er du ei tøff jente også som jeg beundrer veldig. Stå på, dette kommer til å gå fint. Jeg krysser fingre for deg og ønsker deg lykke til!

Bitt@mi sa...

Og stor klem til deg også! Blir både lei meg og i godt humør av å lese dette innlegget. Lei meg fordi dere atter må gjennom dette, og glad fordi du har humør og pågangmot! Det er viktig:-) Om du ikke viser fram noe ferdiglaget, det er ikke så nøye, men jeg blir glad for å lese det du skriver uansett!
Håper du får ei fin uke, med ikke for mye plager etter behandling:-) Og igjen - stor klem fra meg!

Greta sa...

Beundrer humøret ditt. Men ein må ha det skal ein verte frisk. Eg har ikkje hatt så alvorlige sjukdommer, men veit av erfaring at har ein humøret så kan det hjelpe på det alle emste.
Lykke til og stor klem for at du skal verte heilt frisk

2ne sa...

Ønsker deg lykke til med det du skal igjenom - bra du har godt humør for det betyr også mye :-)

Vil bare takke for den stooooore pakken som kom i posten i dag, med alle de 24 små søte pakkene. Er litt nysgjerrig så jeg har klemt litt på noen :-) Gleder meg til 1 desember. Ønsker deg lykke til videre. Stooor klem fra meg.

mimouna sa...

Synes du takler dette helt fantastisk, vil tro at styrken og den positive holdningen din gjør sitt til at ting går bedre også. Lykke til med nye kurer, det var jo veldig fint at de kan tilpasses så du får høytiden hjemme med familien.

Bie sa...

Hei,

Har fulgt med på bloggen din noen mnd, men dette er første gang jeg skriver. Stor klem til deg, humør og kampvilje er viktig for å ta rotta på disse cellene.

hobbyvenn sa...

Tusen takk for gode og oppmuntrende ord alle sammen. Jeg setter virkelig pris på hver eneste kommentar. Stor klem til alle sammen.

Trulte/Izzy sa...

Ønsker deg lykke til med kuren! Klem

lise sa...

Pokker ta! Ellers sier jeg som så mange andre, jeg er imponert over humøret ditt. Det har sikkert mye å si for hvordan livet arter seg, så go girl!

Merete sa...

Æsj, dette var dumt. Håper at cellegiften tar kreftcellene.
Ønsker deg en god uke!

Merete