tirsdag, februar 09, 2010

Kreativiteten blomstrer...


Jeg måtte finne på noe som var litt fristende for å klare å la være å begynne på OL-prosjektet mitt i går. Lappene til hakketeppet fristet absolutt ikke, så det får ligge på vent enda en stund. Plutselig en dag så kommer nok ånden over meg...
Men altså, i går så fikk jeg lyst å teste ut et garn jeg kjøpte i sommer, og da måtte jeg finne et mønster som kunne brukes. Sjal hadde jeg lyst å strikke, så da ble det det.
Mønsteret heter "Springtime Bandit" og er et enkelt og greit mønster. Har du ikke strikket sjal før så er nok dette et greit sjal å begynne med. Lett å forstå mønsteret, og lett å komme inn i det også.Garnet er Melkegarnet til Viking. Jeg har aldri strikket av det før, og lurte fælt på hvordan det ville kjennes ut.
Jeg strikker med pinne 4,5, men anbefalt pinnestørrelse til garnet er 3mm. Det hadde gitt et for fast sjal vil jeg tro, men med tiden skal jeg nok prøve ut den pinnetykkelsen på garnet også, til et eller annet.
Garnet kjennes veldig mykt og godt ut. Minner igrunnen om bomull. Muligens litt lite "spenst" i garnet. Det jeg lurer aller mest på er hvordan det vil bli etter vask, men det får vise seg med tien.I går kom postmannen med denne boken til meg. Jaja, han la den forsåvidt bare i postkassen da, men den var nå til meg, hehe.
Ikke så mye nytt og lærerikt i denne kanskje, men mye fin inspirasjon. De fleste mønstrene har jeg nok i en eller annen variant i en av de andre hobbybøkene min, men ny inspirasjon er slett ikke å forakte.
Jeg falt bare helt nesegrust for dette teppet. Utrolig nydelig etter min mening.
Ser for meg masse gamle klær som kan klippes opp og gi mange gode minner i hver "blomst". Nå er det bare det at vi pleier å gi bort gamle klær til Fretex ol. når de blir for små. Og de klærne jeg har igjen etter barna var små er slike som jeg ønsker å ta vare på..., men idèen var god. Det er nok mulig jeg må ta en runde i skap og kasser rund omkring. Gamle gardiner og sengetøy kan jo også brukes...

Nå ble jeg virkelig fristet til å sette igang. Dette er forøvrig ikke et ar beid jeg kunne starte på og så regne med ble ferdig etter en stund. Her er det nemlig snakk om håndsøm... rundt pappstykker... og så håndsøm for å sy sammen hver lille bit... og så håndsøm for å sy hjulet på bakgrunnstoffet... (men bagrunnstoffene og kantene kan syes på med maskin!) og så håndquilte hele teppet... Kjenner at dette kan bli litt av en utfordring, men det er jo slikt jeg liker.


Når det gjelder kur 4 så er det snart over for denne gang. Jeg har vært mindre slapp og sliten denne gangen også, så dette går virkelig rett vei. Den største og mest plagsomme bivirkningen er all soppen i munn og svelg. Det er skikkelig ubehagelig igrunnen, hvis jeg skal syte litt da.. Det kjennes ut som en har et tykt lag med fett i hele munnen og halsen (og på tungen). Alt som spises glir liksom nedover dette fettlaget og lager en litt skrapende/"skurrende" følelse i halsen. Ekkelt. Jeg fikk medisin for å avhjelpe problemer ved forrige kur, og det ble noe bedre. Denne gang skulle jeg ta dobbel dose, men det hadde ikke så store effekten. Jeg kan kjenne bittelitt smak, men ikke så mye.
Og når en har problemer med å orke å svelge noe så blir ikke mat- og drikkelysten den helt store. Ikke at det er så farlig da, jeg har rikelig å gå på... Allergitabelettene jeg må ta mot den ene kuren gir også vektøkning som bivirkning, så når jeg er ferdig med kuren har jeg nok å fokusere på likevel, hehe.
Det er rart hva som er bivirkninger igrunnen. Fingertuppene kjennes ut som de er hudløse noen dager, og det stikker og prikker i de. Det varer ca en uke, fra dag 9 av kuren. Tærne kjennes ut som de har naglebit den samme uken, og det er veldig rart. Jeg kan være så varm jeg bare vil, men tærne kjennes ut som istapper (innvendig). Heldigvis går alt sammen over og jeg glemmer fort, så når det er over så er det over. Jeg kvir meg ikke til nye kurer, og tar dette fremdeles som en jobb jeg skal fullføre.
Jeg er nå nesten bivirkningsfri for denne kuren (onsdag pleier være ganske ok igjen), og da har jeg altså 5 kurer igjen av denne omgangen. Snart halvferdig altså. Slett ikke dårlig med tanke på hvordan jeg trodde dette skulle bli i utgangspunktet. Er det ikke rart at en alltid frykter det verste og så blir det som oftest så mye lettere? Like greit forresten, så kan en konsentrere seg om så mye annet samtidig.
Nå skal jeg f.eks fundere litt på om jeg må gå igang og lage sjablonger til teppet, eller om jeg klarer å vente til jeg evt har bestillt de, og fått de i posten... Og lager jeg sjablongene, så må jeg jo ta noen turer i skap og på loftet... Nei nå ble det travelt her, jeg har jammen ikke tid til mer blogging jeg. Det er farlig å ha kreft, det får kreativiteten til å blomstre så fælt....

11 kommentarer:

MayM sa...

Kjære deg hobbyvenn. Jeg tenker mye på deg og jeg må si at ditt pågangsmot faktisk har gjort noe med meg. Jeg føler meg FRISK hver dag til tross for plagene mine. Ja, plagene... for det er det de er og ikke en sykdom.Dette vil går bra, det er jeg helt sikker på. Følger også med på alt det flotte du lager av strikking, mat og sying. Det er like spennendeh ver gag jeg søker til bloggen din. Håper virkelig du kan komme over på strikketreffet vårt i juni.

LivM sa...

Sjalet ditt kommertil å bli fint. Deilig med sjal som ikke er så utrolig tynne, de varmer godt! Jeg har også dette mønsteret og har tenkt å strikke det i alpakkagarn fra DSA.
Lappeteppet ser aldeles nydelig ut, og du som er så flink med søm tar vel dette på strak arm.
Ellers følger jeg med deg i behandling og synes du er råtøff! Med slikt mot må det bare gå bra til slutt!

2ne sa...

Lekkert sjal du stikker på nå, går fort unna hos deg skjønner jeg :-) Lappeboken får en følelse av vår, masse lyse lekre farger og teppet du har fallt for er nydelig.
Ellers ønsker jeg deg alt godt videre i behandlingen din, du er nok en sterk og tøff dame og det hjelper deg nok i hverdagen. Stooor klem til deg.

hobbyvenn sa...

Tusen takk alle tre. Dere aner ikke hva en slik kommentar betyr. Om jeg føler meg sterk til vanlig, så gir litt oppmuntring utrolig masse krefter! Så egentlig så er det alle rundt meg som gjør meg sterk. Tusen takk for at dere tar dere tid til å legge igjen en kommentar.

Emme sa...

Det sjalet blir nok lunt og godt og garnet er i samme kvalitet som jeg strikket bryllups-bolero til meg selv i fjor. Det gikk greit å strikke av men er jo bittelitt slapt i forhold til ull.
Det pleddet/teppet er utrolig vakkert og når du setter igang med det skal jeg følge ekstra godt med. Er slikt som blir for tungt for meg nå men jeg elsker slike tepper :)
God å høre kurene går bra og at du har det samme pågangsmotet, det er til inspirasjon for meg iallefall! Takk for at du er den du er. Klem

Bitt@mi sa...

Hei kjære tålmodige, ivrige og superoptimisktiske venn:-) Det er så godt å lese om ditt pågangsmot og ditt humør - for ikke å snakke om all virketrangen du viser:-) Vi er nok ganske like du og jeg, bortsett fra at jeg kun strikker, og du styrer med alt mulig:-)
Springtime Bandit kommer til å bli kjempefin. Jeg er ferdig med mitt, og har lagt det ut på Ravelry. Tenkte å blogge det i morgen også. Strikket dobbelt så mange repetisjoner på body chart, syntes det virket litt lite. Og jeg ble fornøyd med det - nå er det blitt et godt og stort sjal. Lerke var flott å bruke til det:-)Så jeg er deg en stor takk skyldig for alt det flotte garnet du fikk tak i:-)
Nå skal jeg strikke litt igjen, og kanskje kose meg med litt lydbok.
Stor klem fra meg!

hobbyvenn sa...

Tusen takk søte dere. Blir helt rørt jeg... Er ikke noen sak å ha pågangsmot og være inspirert når en får så mye tilbake. Sender en god klem til dere alle.

Dorthe sa...

Som vanlig har du mange prosjeket igan.. Sjalet blir nydelig.Synes det oser energi av deg på tross av alt. Koselig du deler tankerne dine med oss:) Ha en riktig fin dag:)

Hilde sa...

Så godt å høre at du snart er over de værste dagene i denne omgang! Teppet du viser er helt nydelig ! Jeg kunne aldri ha gitt meg i kast med så mye håndsøm, og jeg beundrer de som kalrer - jeg liker å brodere, men ikke å leke symaskin...
Skjønn farge på sjalet du er i gang med også!
Takk for hyggelig kommentar hos meg.
Klem Hilde

Muffin sa...

Jeg bøyer meg i støvet for det pågangsmotet du har - jeg blir helt svett :) Stå på og lykke til med teppet, jeg er sikker på at du vil kose deg med hver eneste lille lapp.. Nydelig sjal også!

Fjellrosa sa...

pssssssst husk og blogge prosjekt i OL bloggen. Ha en flott helg!!