torsdag, februar 04, 2010

Middagstips.


Litt i tvil om hva du skal lage til middag? Her er et tips som er populært her hos oss.
God hjemmelaget blomkålsuppe varmer godt i kulden vi har nå. Ikke er det vanskelig å lage den fra bunnen av heller. Det finnes mange gode oppskrifter i kokebøker som du sikkert allerede har i hus...
Jeg koker blomkål (og noen ganger brokkolli og gulrøtter) til de er nesten møre. Så tar jeg blomkålene i en skål og blomkålkraften i et litermål.
Smelt noen spiseskjeer med smør og lag melgjevning. Spe med kraften til du får en passe tykk suppe. Smak til med hønsebuljongterninger, salt og pepper. Ha evt i en fløteskvett om du har helt til slutt. Herlig.


Det er godt med litt brød til suppen. Denne gang bakte jeg horn til. Helt vanlig grov gjærdeig som heves før de kjevles ut. På ostehornene legger jeg litt ost (selvsagt), urtekrydder (denne gang ble det pizzakrydder) og litt kyllingkrydder. Dette gir en god smak på hornene.
Så rulles hornene sammen og heves igjen. Etterpå er det bare å pensle de med egg og legge litt ost på toppen.
Jeg laget andre halvdel av deigen uten fyll og ost. Bare sesamfrø på toppen. Deilige de også.
Beklager at jeg ikke har skrevet ned direkte oppskrift, men suppen og hornene lager jeg uten oppskrift, så da er jeg ikke så sikker på mengdene. Kan selvsagt måle neste gang om noen vil ha en skikkelig oppskrift. Det smaker hvertfall herlig!4 kommentarer:

dorthe sa...

Mye fint strikking du holder på meg. Tar med meg mat tipsene dine:) Har alltid problemer med å finne på hva vi skal ha til middag.... Ha en fin dag:)

Knutine sa...

Nå ga du meg et tips til syforeningen neste uke:.)Takk,takk
Jeg lager den også omtrent på samme måte som deg,men av og til sprøsteker jeg noen baconterninger eller spekeskinke å strør på før servering..
De hornene ser deilige ut..
Kos dere..

Wenche

hobbyvenn sa...

Tusen takk begge to. Og veldig greit med slike middagstips, det liker hvertfall jeg når jeg titter innom diverse steder...

2ne sa...

Blir nesten sulten av og lese om dette. Likte tipset om fiskemiddagen og dessert også :-) Toppers.
Ser minsteman har fått lekker lue. Mønsteret er lekkert - håper han tar godt vare på den..... Ønsker deg en riktig god helg.