fredag, februar 12, 2010

Måtte jo selvsagt prøve...


Det var vel ingn som trodde at jeg ville klare å legge bort boken med det fine teppet og la fornuften seire? Vel, det klarte jeg hvertfall ikke... Selvsagt.... Så dermed måtte jeg bare finne frem papp og saks for å klippe ut sjablonger til "bladene". Det trengs sånn ca en halv million slike små sjablonger, hvertfall virker det slik... Neida, det trengs 192 for å være nøyaktig, men når jeg satt og klippet så virket det mye mer som en million. Og ikke klippet jeg ut mer enn 50 heller da...Så var det å klippe ut like mange stoffbiter i samme fasong, men med sømrom da... Her var det bare å hente frem stoffrester fra klær som jeg har sydd til barna. I tillegg har jeg brukt gamle gardiner og sengetøy.
Jobben med å sy stoffbitene rundt pappen gikk overaskende raskt når jeg bare fant teknikken.Og vips (om det kan sies vips etter to dagers jobb...) så ligger det klart 16 blader til første blomst. Nå skal alle bladene syes sammen med søte små, usynlige sting.

Her er det stoff fra barnas kardemomme-gardiner (og jentene hadde kjole også), pappa og minstemanns skjorte, minstemanns "militærbukse" (han var så stolt over den buksen at han gråt da den ble for liten..) og det aller kjæreste stoffet: det røde med tromme/kaniner på. Det stoffet er en bitte liten rest jeg har igjen etter en dress jeg sydde til eldstejenta da hun var ca 6mnd. Den dressen (boblejakke og hel bukse) er alle tre fotografert i da de var ca 6 mnd.

Dette skal nok gå greit, men når dette teppet blir ferdig? Vel, sikkert en gang før eller siden.

11 kommentarer:

Turid sa...

Det er spennende prosjekt å følge. Masse hilsen Turid

Kelsina sa...

For en jobb du har foran deg! Blir spennende å se resultatet.

Hannesol sa...

Det kommer til å bli kjempefint! Ha en riktig god helg!

2ne sa...

Tålmodighet er en dyd sies det, her har du en liten jobb ja. Ønsker deg lykke til med resten, skal bli spennende og se prosjektet videre.

Elisabeth sa...

Dette får du nok fint til. Imponerer meg at noen har tålmodighet til slikt pirk :) u er flink og tapper. Ha en fortsatt fin helg!

Petunia sa...

Du har da pågangsmot da!!! Og det skal bli spennende å se det ferdige produktet.
Du inspirerer!

mimouna sa...

Koselig prosjekt med mange minner i. Men det blir jo litt av en jobb da!

Fortsatt god helg til deg og dine.

Bitt@mi sa...

En ting er sikkert; du har mot av en annen verden:-) Et sånt teppe hadde jeg aldri klart å fått ferdig, det vet jeg. Jeg beundrer deg som starter på det, og ønsker deg lykke til. Morsomt med tøyrester som gir minner, dette blir minneteppet ditt:-)
Ha en fortsatt flott OL-tid!
Klem!

hobbyvenn sa...

Tusen takk. Ja det er litt av et prosjekt, enig i det. Jeg har jo ikke nevnt når teppet ska være ferdig heller da, så jeg har ikke noe press på meg... Dette kommer nok til å ta tid, men det blir nok fint når det blir ferdig en gang. Takk for at dere tok dere tid til å legge igjen en kommentar på bloggen min. Det setter jeg stor pris på.

Emme sa...

Er så inderlig imponert av deg Hobbyvenn, du er helt rå :)

Det teppet blir nok ferdig raskere enn du selv har tenkt spør du meg!

hobbyvenn sa...

Tusen takk emme. Er nok redd teppet vil ta sin tid å lage, men morro er det faktisk.. Og det haster jo ikke. Dette skal være et kosearbeid.