torsdag, februar 18, 2010

Mye bedre i dag.


Springtime bandit er ferdig. Det var bare blokkingen som lot vente på seg, som vanlig.. Selve sjalet var enkelt og greit å strikke. Skal jeg strikke flere sjal i samme mønster så vil jeg øke antall gjentagelser av "body chart". Det kunne nemlig vært litt større.
Mønsteret er nydelig, og sjalet ble veldig mykt og godt. Siden dette er strikket i "melkegarnet" så var jeg spent på hvordan det ville bli når det var vasket.
Det viser seg å være helt likt som da jeg strikket det. Ikke spesielt slaskete heller, men fremdeles så synes jeg det mangler noe spenst. Tror nok ikke melkegarnet blir et favorittgarn, men det er veldig mykt og godt altså. Må være et greit alternativ for de som ikke tåler ull f.eks...
Nå er jeg inne i den delen av kuren der huden på fingrne forsvinner, så da er det ikke så godt å strikke så mye. Da må jeg finne på noe annet. Derfor har jeg klippet ut flere stoffbiter til lappeteppet som skal syes for hånd. Morro med alle minnene disse lappene fremkaller. Her er det rester etter kjoler til jentene da de var små, kjøkkengardiner, sengetøy til barna, barneromsgardiner og ikke minst Postmann Pat-buksen som var så populær... Kan ikke skjønne at jeg sydde bukse av det stoffet da, men den var en favoritt hos eldstejenta. Det var mens hun var ganske liten altså....I går hadde jeg en ganske slapp dag. Da tilbragt jeg mange timer i stolen, med "ulldotten" på fanget. Hun trenger absolutt en klipp, så det satser jeg på å få unna i helgen... Men i går var hun bare til kos på fanget, når det passet henne da..
Jeg strikket ikke en maske hele dagen, og det er ikke ofte. Men i dag er det mye bedre så da er strikketøyet funnet frem. Siden fingrene er nokså hudløse bytter jeg på strikking og klipping av stoffbiter. Tror jeg snart har nok stoffbiter. Da er det bare håndsømmen igjen. Det vil nok ta sin tid, men er et koselig arbeid. Hvertfall foreløpig...

12 kommentarer:

LivM sa...

Det sjalet ble rålekkert. Noterer meg mønsteret bak øret!!
Håper det går bedre med fingrene dine slik at du kan få strikke litt etter hvert.

Emme sa...

Veldig gled du er bedre idag og det sjalet er jo bare så nydelig :) Lappene dine er jo et eventyr i seg selv og det gleder jeg meg virkelig til å se ferdig! Et stort prosjekt men det klarer du :)

Herlig bare å kose med ulldotten innimellom også da ;)

dorthe sa...

Så fint det er bedre. Sjalet er kjempefint og lapperne blir det spennende å følge med på:)

Monai sa...

oi så nydelig et sjal.Hærlig liten "ulldott" du har også.

MayM's hobbyblog sa...

Så nydelig sjal du har stikket. Likte mønsteret veldig godt.

Pinnepenn sa...

Så fint sjal! :)

Wenche/chawo sa...

Så flott at du er bedere i dag.Sjalet var nydelig,herlig ulldott du har også.

Strikkelitol sa...

Hei. Godt å høre at du er litt bedre i dag. Nydelig sjal du har strikket! Jeg er spent på hvordan det teppet blir!

Bodil sa...

Det var eit lekkert sjal, og ein fin farge :) Håper du får ei fin helg :)

Elin sa...

Nydeligt sjal :D

Bitt@mi sa...

Så nydelig sjalet ditt ble - jeg har lyst å strikke flere sånne. Enkelt mønster som var lett å memorere. synes det ble fint i melkegarn, men jeg holder en kanpp på Lerke for det sjalet - det ble jeg veldig fornøyd med.
Ønsker deg ei fortsatt god helt, og at formen stiger ennå mer!
Klem fra meg!

Anonym sa...

Det sjalet så alldeles herlig ut! Dessuten skal det bli kjekt å følge med på det lappeteppet - spennende. Tvi-tvi med fingrene, da!