søndag, desember 27, 2009

Julens opplevelser.


Så er julaften over og vi kan begynne å roe det hele ned. Her pleier det å bli et inferno av papir, gledesutbrudd, pakker, overivrige pakkehentere, fotografering og masse kos. Den aller ivrigste pakkehenteren er faktisk hunden. Jentene hadde ikke før lagt gavene under treet lillejulaften før hun hentet ut sin første pakke... Selvsagt ble den konfiskert og hunden måtte vente på utleveringen som oss andre.
Endelig kunne pakkene åpnes, og en ny leke kunne taes i bruk.Minstemann fikk bl.a lego, og dette måtte bygges aller helst med èn gang....


Minstejenta fikk bl.a en helt fantastisk bok om Dinosaurer. Onkel klarte virkelig å treffe blink! Dette blir nok en bok som kommer til å bli "lest ut" mange ganger. Faktisk en bok å anbefale for alle som ønsker å lære mer om slike skumle dyr...


Og selvsagt fikk hunden også flere gaver også. Hun er helt ellevill etter pakker så det er nokså morsomt å se på henne når hun pakker opp.

Ellers har romjulen gått greit her. Barna har testet ut gaver og vi har slappet av. Begge jentene har fårr musikkanlegg til bruk med Ipod, så gjett om vi har hørt musikkvalgene deres... men faktisk så er det koselig også. Det å høre gleden og se i glade øyne at de har det bra er jo virkelig en ekte glede. Minstemann elsker å ta video med mobilen (han lager "ulykker" med bilene sine og filmer etterhvert), så da haan fikk et skikkelig videokamera til jul ble han så glad at han bare gråt i lang tid. Det var nesten litt skummelt å se reaksjonen. Men etter en stund der alt var bare gråt, glede og "takk mamma, takk pappa" om hverandre, kom han til sans og samling igjen. Og etter det har vel omtrent hvert sekund vært behørig dokumentert... Nå gjenstår bare å lære å legge det inn på data og redigere filmene. Det fikser han nok etterhvert. Og en skal ikke se bort fra at bloggen kan gledes med en av alle filmsnuttene heller...

Når det gjelder meg og kuren så går det greit. Det har ikke vært noen smerter i mage eller muskler denne gang, så det er jeg kjempeglad for. Maten har smakt helt forferdelig hele julen, men det er ikke noe problem. Kan såvisst klare meg uten den noen dager... Om du tenker deg lukten av kokosfett, blandet med litt eddik, så har du smaken jeg kjenner når jeg spiser noe. All salt- og søtsmak er borte også. Dvs, i går begynte det å bli mer normal smak på noe av maten, og i dag er det enda flere ting som smaker som det skal. Med andre ord er det over for denne gang, og jeg kan ta igjen det forsømte etterhvert.
Ennå er det mange dager igjen av en herlig juleferie der vi skal kose oss med barna/ungdommene og resten av familiene våre. Spill, data, puslespill og lek i snøen står også på programmet.

3 kommentarer:

LivM sa...

Ja er det ikke herlig å se reaksjonen på barna når de får det de virkkelig ønsker seg til jul. Når det gjelder dinosaurer så er eldste barnebarnet vårt også helt oppslukt av disse, og har flere bøker. Tror han etterhvert kan en hel del. Koselig at du har fått bøker. Jeg fikk også to (med ganr og strikkepinner!!) så det er nok noe som er ønsket her vil jeg tro! Håper du har en fortsatt fin jul og at smaken kommer tilbake etter hvert!

Vibbedille sa...

Det å ha unger i julaer den BESTE gaven!!!Her har det og vært glede og tårer om en annen, Helt herlig! Nå er det sløve herlige dager med MASSE kos! I dag står lammelår på menyen, gleder meg, eg kjenner smak/lukt, meeeen blir sååå dårlig etterpå!Og eg lærer aldri!! Men det måtte vært fælt å ikkje kjenne de herlige dufter!!

Håper virkelig det snart er over og at du kan nyte et godt måltid!

Kos deg med dine og ha en koselig romjul!

HO HO HO
Juleklem fra Vibbedille ;))

Bitt@mi sa...

Så koselig å lese om jula deres - tydelig at dere har truffet rett ang gaver:-) Og så fine bøker du har fått, skjønner godt at du ble glad for det. Vi skal feire vår egen julaften når vi kommer hjem den 30. for både vi voksne og ungene har pakker der som venter:-) Det blir koselig!
Ønsker deg gode dager framover, ja hele familien selvsagt:-)
Klem fra meg!