lørdag, desember 12, 2009

Når en pepperkakebaker baker pepperkake-kaker...


Pepperkakehusene fra i går er montert. Det ble litt deigmangel i gårkveld så jeg måtte lage en porsjon til... En av grunnene til det var at barna er blitt så kjappe med kjevlene at de produserer pepperkaker i stor stil. Da de var mindre var de sysselsatt med en degklump hver i lang tid. Nå tar det ikke lange tiden å kjevle ut et brett for noen av dem... Så da jeg hadde kjevlet ut alle veggene til husene så var deigen borte.. Vel, det var bare å blande en deig til, og kjevle ut. Heldigvis har jeg en supergod oppskrift som kan kjevles ut med en gang om en vil.I dag har jeg montert alle husene, så nå skal vi straks igang å pynte de.Hver "konditor" får to skåler med godteri. En til å pynte huset med, og en til å kose seg med (lørdagsgodt). Dette gjorde vi da barna var små, for ellers var det vanskelig å la være å putte noe i munnen, og så ble det lite på husene. Nå er barna så vant til dette at de vil ha det slik hvert år.Pappaen i huset har litt verre for å holde orden på to skåler, så han får en skål. Der blir det definnitivt puttet i munnen like så mye som det som kommer på huset....

Så nå er det bare å sette på julemusikken (mannen var ute og kjøpt nytt musikkanlegg til kjøkkenet i dag!) og begynne pyntingen.Lammerullene er ferdig presset og klar for fryseboksen.

Ønsker alle som er innom bloggen en riktig fin lørdagskveld!

7 kommentarer:

LivM sa...

Flotte kakehus, men de rullene tok "kaka". Jeg har alrdi laget rull, men da min mor levde så laget hun rull til oss hvert år. Kjempedeilig!

Petronella sa...

Du store allverden så langt du er kommet med juleforberedelsene dine. Jeg må virkelig skynde meg skjønner jeg. Må bare bli ferdig med siste eksamen først..

Ha ei fin førjulstid

Berit T sa...

For noen flotte hus, og de blir nok staselige når pynten er på plass.
Tradisjoner er viktige å ta vare på, og det er en koselig stund sammen.
Rullen såg helt perfekt ut!
Ha en flott kveld du også.

amylin sa...

For en pepperkakelandsby du har laget. Imponerende må jeg si.

Bitt@mi sa...

Så flott pepperkakeby:-) Må si du er litt av ei flittigLise:-) Veldig koselig førjulstid du har sammen med ungene.
Klem!

dorthe sa...

Jeg blir som vanlig imponert over og lese om juleforberedelserne dine:) Kjempefine pepperkakehus og du verden så godt alt ser ut. Bøyer meg i støvet over all energien din og lure på på du kan sende meg litt:):)Ha en riktig fin 3 søndag i advent:)

2ne sa...

Ser av bloggen din at du kooooooser deg på kjøkkenet. Så mye deilig du lager til jul. Har selv vært på seminar hele helgen og er sliten etter det men har hatt en utrolig fin helg. Virkelig noen nydelige sokker du har strikket til med, tuuuuuuuuuusen takk. Nydelige farger og mønster - setter utrolig pris på de :-) Ønsker deg en fin uke og håper formen fortsetter og være bra.