lørdag, desember 05, 2009


I dag har jeg laget julekjeks. En koselig aktivitet som passer veldig godt når en ikke orker de helt store aktivitetene. Formen er den beste den har vært denne uken, men noe mer sliten enn vanlig er jeg jo så da er det greit å velge ting som ikke krever de helt store utfordringene.
Det ble en stor porsjon med Serinakaker først. Dette er mannens favoritt så disse pleier jeg starte med hvert år. Og om porsjonen er aldri så stor så minker den faretruende før jul. Noen år har jeg måttet steke en ny omgang siste uken også, men så smaker nå kjeksene best før jul også da.


Og mens jeg jobbet på kjøkkenet var mannen i kjelleren eller ute og jobbet. Innimellom stikker han innom kjøkkenet og stikker av med diverse smaksprøver. Det er noe av det koseligste jeg vet det at han eller barna vil smake. Å ha en familie å lage noe godt til, er jammen et privilegium.
Ofte så tenker vi på alt som må være slik og sånn, men så skal det så lite til for å glede noen. (skulle vel ikke nevnt dette i dag jeg da... har visst fått noe som både kostet og gledet jeg da... se tidliger innlegg.)
Jeg føler meg hvertfall priviligert som har en så god familie jeg kan få lov å glede innimellom.

Her er det min kjære som har stukket innom kjøkkenet for å spise siste del av deigen til Havreflarnene jeg også laget i dag. En liten pause i utejuletre-oppsettingen var visst godt.

Vil få ønske alle en riktig fin advents-førjulskveld.

4 kommentarer:

KRØLLEMIKKEL sa...

Åh. så deilige kaker. Serina kaker bakte min mor alltid før jul. Har glemt at de fantes.
Ser at du har vært heldig i dag og er den lykkelige eier av en ny pc. Det er topp, hvis en har hatt en hom har vært ugrei.
Ønsker deg en god kveld!

amylin sa...

Å, kakene ser gode ut, og fine lysestaker du har fått.

dorthe sa...

Gratulere med ny pc. Du er jo godt igang med juleforberedelserne:) Jeg må nok sette i gang til uka. Ha en riktig fin søndag.

Greta sa...

Det er så sant at det er så lite som skal for å glede kvarandre. Og så vise litt taknemmelighet overfor kvarndre. Denne tida er ei tid da vi lettere er flinke til slikt. Del litt av gleden og gode vi har og vi får tifold tilbake. Den beste gleda du kan ha er å gjere andre glad. eit av visdomsorda min kjære bestemor gjentok ofte til emg. lykke til videre