søndag, januar 24, 2010

Velbrukt og gammel, men kastes?

Denne genseren strikket jeg til min kjære for ca 20 år siden. Den har vært brukt utrolig mye. Genseren var først i bruk på jobb og hjemme til daglig, så ble den en jobbe-i-hagen-genser, og så tilslutt, ble den forvist til hytten. Der ble den raskt hentet frem til rydde-på-eiendommen-genser, og det har den vært brukt til helt til nå.

De siste årene har jeg villet tove den og klippe den opp til såler, men det har vært helt umulig. Mannen har et kjært forhold til genseren og mener det er umulig å finne en erstatning. Nå er den så tovet at den er helt stiv både her og der.


Det er ikke mye mønster igjen her, bare sammenfiltet tråd som gir tette, myke flater.
Nå tror jeg selv mannen er enig i at genseren er klar til toving, men en erstattning bør nok først komme på banen. Noen som lurer på hva mitt OL-prosjekt vil være??

9 kommentarer:

Emme sa...

Hehe, lurer VELDIG på hva ditt OL-prosjekt er jeg altså :)

Det må likevel fastslås at et slikt plagg ikke er så lett å kvitte seg med og når det er du som har strikket den til ham forstår jeg jo hvorfor han gjene vil fortsette å ha den. Klem

Pinnepenn sa...

Så fin genser da, skjønner godt han har "brukt den i hjel". :)

MayM sa...

he.he, ja noen ganger blir en bare altfor glad i de gode plaggene at det er vanskelig å kvitte seg av med dem.

Muffin sa...

Åå skal den resirkuleres.. veldig fin den da, og tydelig velbrukt. Kanskje OL-prosjektet blir en ny, helt lik genser, siden denne har vært så godt likt?

2ne sa...

:-)

Silje sa...

Ååå så herlig. Hverdagskjærlighet... Den burde nesten rammes inn, hehe.

Stemmer for en ny, helt lik genser ja :)

Elisabeth sa...

Tror nok han fortjener en ny genser nå, det vises jo at han har elsket denne :) Morsomt å strikke til noen som man vet blir glad for plagget...

Bitt@mi sa...

Ja, her er det ingen tvil - nå er det snart mannens tur til noe nytt:-) Flott genser, og skjønner godt at han bør få erstatning før du mishandler den han har...
Leste om hytteturen deres, og jeg ble bare litt misunnelig. Har ikke hytte, men vet at det er kjempekoselig å ha sånne helger:-) Ikke rart at ungene bare var ute og kosa seg.
Kjekt at eldstejenta har kjøpt speilreflekskamera, nå har hun utrolig mange muligheter for å fotografere. Hadde selv et i min tidlige voksne alder, og likte det kjempegodt. Men da jeg fikk barn, ble det byttet ut med et mer hendig et.
Nå har jeg meldt meg på strikketreffet i Tananger, sammen med ei venninne fra nord. Gjett om det skal bli moro?
Ha en flott dag - og stor klem fra meg!

hobbyvenn sa...

Ja selvsagt skal mannen få ny genser. Denne er det ikke mer å gjøre med, som genser, men den blir nok til mange gode såler til støvler og støvletter...