søndag, januar 10, 2010

Middagstips.


Etter den flotte turen vi hadde i dag (se innlegg under) så bar det hjem til ferdig middag. ROMERGRYTE har jeg skrevet om før, og det er virkelig godt. Selve Romergryten er en leirgryte som var veldig populært på 70-/80tallet. Mange har sikkert en slik stående i en bod eller et skap... Det er viktig å huske at leirgryten må ligge i vann ca en halv time før den brukes.

En begynner først å dele opp masse grønsaker. Her er dagens middag hos oss. Gulrøtter, Squash, Persillerot, Paprika, Stangselleri, Sukkererter og Vårløk. En tar de grønsakene er har i huset rett og slett.


Poteter blir vanligvis enten bare skrellet og lagt hele i gryten, eller delt i to, men i dag var potetene så store at jeg delte de i 4.


Så legges poteter, grønsaker og kjøtt/fisk/kylling eller pølser på toppen. Jeg liker å forsteke kjøttet/kyllingen litt på forhånd. Over alt heller jeg litt kraft eller vann alt etter hva jeg har. F.eks så er det godt med vann kokt opp med en kyllingbuljongterning.

Da er det bare å sette gryten i ovnen på lav temperatur, så kan en ta en tur ut og komme hjem til ferdig middag.
Jeg bruker 125grader i 5 timer, eller 150 grader i 3 timer. En kam godt ha enda lavere temperatur og lengre tid i ovnen om en skal langt avsted...
Lykke til!

6 kommentarer:

littleQ sa...

Kjempeidé, jeg har helt glemt at jeg har en sånn gryte stående. Nå skal den frem igjen, for noe så lettvint, og ikke minst kjempesunt, magert og godt:))

hobbyvenn sa...

Lykke til, det smaker utrolig godt!

Strikkelitol sa...

Nam nam... Det der ble sikkert kjempe godt!

Helen Brekke sa...

Eg har faktisk også ei slik leirgryte! Eg lurer på om eg skal lage samme berre med kyllingfileter, eg er så dårleg på å skrelle kjøtt frå bein. Liker det ikkje.
Leirgryta mi er aldri blitt brukt heller.

hobbyvenn sa...

Det er ikke nødvendig å skrelle bena fra kjøttet for du steker retten. Etterpå så faller bena av kjøttet uten noen jobb. Lykke til!

Knutine sa...

Så godt det ser ut,håper dere koste dere...Skal sannelig ta frem gryta mi fra "glemselen"jeg også...

God natt..